Daca o persoana din trecut ar vedea toate dispozitivele pe care oamenii le creeaza in ziua de astazi, nu i-ar veni sa creada nivelul pe care l-a a atins tehnologia. Chiar si cele mai normale obiecte pot ascunde cu totul alte dispozitive in interiorul lor, iar cei mai multi nici nu vor observa diferenta dintre un tablou obisnuit si unul care ascunde un microfon, un reportofon si o camera. 

In functie de nevoile pe care le au, oamenii pot alege dintre microfoane spion actionate de la distanta nelimitata, un reportofon cu activare vocala, sau o camera cu senzor de miscare. Fiecare dintre aceste dispozitive va fi ascuns in spatele unui tablou; poate sa fie vorba de un portret de familie, un peisaj sau o imagine abstracata, pentru a nu trezi suspiciuni. 

Cum functioneaza un dispozitiv de spionaj care ia forma unui tablou? 

Tablourile sunt create pentru a fi admirate, asa ca oamenii nu trebuie sa se ingrijoreze daca o persoana se apropie prea mult de tablou, pentru ca cel mai probabil, nu-si va da seama ca are de-a face cu un dispozitiv de spionaj. In schimb, dupa ce admira imaginea, se va indeparta de tablou ca si cum nimic nu s-a intamplat. 

Tocmai de aceea, tabloul este obiectul ideal in care se poate ascunde un dispozitiv de spionaj: oamenii vor fi atrasi de imagine si vor vrea sa o analizeze, iar in acel timp, microfonul va inregistra discutiile, iar daca este vorba de o microcamera, dispozitivul va capta imaginile. 

Prin ce specificatii tehnice se deosebeste un astfel de dispozitiv? 

Cu scopul de a-i oferi persoanei care il foloseste tot controlul de care are nevoie, tabloul poate fi activat si dezactivat prin telecomanda. Tot prin telecomanda se va putea activa setarea care-i permite dispozitivului sa filmeze pana cand se termina tot spatiul de stocare. Capacitatea de stocare este una impresionanta, fiind vorba de 16 GB, sau echivalentul a 3000 de ore. Niciun detaliu nu-i va scapa dispozitivului, asa ca oamenii se vor simti mai in siguranta ca oricand. 

Prin urmare, chiar si cele mai banale obiecte pot ascunde adevarate dispozitive de spionaj, iar cei mai multi oameni nici nu s-ar fi gandit la faptul ca in spatele tabloului pe care il admira se afla un microfon care inregistreaza discutiile pe care le poarta, sau o camera care le urmareste fiecare miscare.