Fiinta umana este o fiinta sociala prin natura. Ne petrecem o mare parte din timp in compania altor persoane, in special in timpul liber. Din aceasta cauza, multi oameni nu se simt confortabil sa mearga la film, sa calatoreasca sau sa iasa singuri la cina.

Oamenii carora le place sa fie singuri sunt adesea intelesi gresit pentru ca credem in mod eronat ca aceste tipuri de oameni sunt ciudati, deprimati, tristi si neatragatori. Uitam ca a te simti singur nu este acelasi lucru cu a fi singur prin alegere. Poti, de exemplu, sa fii la o petrecere plina de oameni si sa te simti singur. Sau sa fii singur pe plaja si sa te simti fericit si calm.

Pentru multi oameni singuratatea este o placere. Ei se bucura de propria companie, nu se simt tristi ca sunt singuri acasa intr-o sambata seara si le place sa fie in contact cu ei insisi. Conform abcmatrimoniale.com, acesti oameni tind sa aiba cea mai mare stima de sine , sunt increzatori si sunt mai grijulii.

Vrei sa afli mai multe? Va prezentam mai jos cele 7 caracteristici principale ale persoanelor care prefera sa fie singure.

1. Sunt deschisi la minte

Faptul ca le place sa fie singuri nu inseamna ca acesti oameni sunt conservatori sau rigizi. In cele mai multe cazuri, sunt oameni aventurosi , carora le place sa incerce ceva nou sau sa faca ceva diferit. 

In plus, a fi deschis la minte le permite sa aiba idei mai flexibile si, prin urmare, sa se adapteze mai usor la lumea in schimbare in care traim. 

2. Ei pretuiesc mai mult prieteniile

Sunt oameni care de obicei nu au multi prieteni pentru ca sunt mai selectivi cand vine vorba de stabilirea de noi legaturi de prietenie . Au putini prieteni buni. 

Le poate dura mai mult timp pentru a se simti confortabil fiind spontani si deschisi catre relatii noi. Dar odata ce aceasta bariera este depasita, ei sunt foarte loiali, deoarece le pasa sa cultive conexiuni profunde. Le este usor sa pastreze secrete pentru ca pretuiesc intimitatea personala.

Ei respecta, de asemenea, granitele dintre ei si ceilalti, deoarece pretuiesc individualitatea . Ei stiu cand sa se retraga, astfel incat ceilalti sa aiba propriul lor spatiu.

3. Sunt curajosi

Sunt oameni care au incredere sa faca multe activitati si sa incerce noi hobby-uri. Sunt obisnuiti sa-si infrunte temerile, problemele si slabiciunile din fata, ceea ce este un semn de putere si curaj. 

Si din moment ce au mereu un contact intim cu interiorul lor, le este mai usor sa gaseasca echilibrul necesar pentru a face fata adversitatilor vietii. Sunt mai rezistenti . 

4. Ei cunosc valoarea timpului

Oamenii carora le place sa fie singuri tind sa gestioneze sarcinile de zi cu zi mai eficient. Ei stiu ca timpul este un lucru pretios, ca trebuie folosit bine. Ei nu pierd timpul cu prostii. Au tendinta de a fi mai productivi si au o capacitate mare de concentrare. 

Sunt punctuali si nu tolereaza oamenii care intarzie mereu.

5. Ei se cunosc pe ei insisi

Cand suntem singuri, este mai usor sa observam si sa reflectam. Prin urmare, oamenii carora le place sa fie singuri au un nivel mai inalt de constientizare de sine . Ei sunt mai constienti de punctele lor forte si slabe si, prin urmare, sunt mai probabil sa-si atinga obiectivele. 

A fi singuri le ofera posibilitatea de a se gandi mult la viata, de a defini cai si de a se concentra pe ceea ce conteaza cu adevarat.  

6. Sunt empatici

Sunt mai priceputi sa inteleaga ce se intampla cu ceilalti si nu ii judeca pe altii. Ei stiu sa vada dincolo. Ei apreciaza frumusetea interioara si nu doar aspectul fizic.

Sunt mai atenti la comportamentul celorlalti si stiu cand ceva nu este in regula. In plus, pe masura ce au mai multa empatie , ei sunt capabili sa vada partea pozitiva a fiecarei situatii, cautand sa ajute alti oameni intr-un mod practic si constient.

7. Nu le este frica de respingere

Sunt increzatori in sine si nu cauta aprobarea constanta a celorlalti . Intrucat acesti oameni stiu ca pot fi fericiti singuri, nu datoreaza nimanui nimic si din acest motiv nu le este frica sa fie respinsi. 

Ei stiu sa spuna nu atunci cand este necesar, sunt foarte fideli valorilor lor si nu fac sau spun niciodata nimic doar pentru a-i face pe plac celuilalt.