Nimănui nu-i place să fie deranjat de zgomotul mașinii de tuns iarba sau de muzica heavy metal a adolescentului care răsună din dormitor. Dacă locuiești la bloc sau la casă și ai vecini gălăgioși, o izolare fonică este deosebit de esențială. Ce poți face pentru a menține poluarea fonică în afara casei tale? Descoperă posibilitățile.

Structură atentă

Într-adevăr, structura casei tale joacă un rol esențial pentru acustică. Se recomandă faptul că dormitorul să nu fie orientat spre stradă sau mașina de spălat să nu se afle lângă o cameră de „relaxare”, cum ar fi camera de zi. Din păcate, nu poți alege structura atunci când achiziționezi o casă existentă sau când stai la bloc. Acest lucru te privește dacă faci renovări sau dacă construiești.

Izolează pereții și podelele

Există două modalități de a îmbunătăți izolarea fonică:

Izolarea fonică a aerului împiedică răspândirea zgomotului aerian prin vibrații de la o sursă de sunet. Gândește-te la voce, la muzică, la aparatele electrocasnice care funcționează. Izolarea zgomotului de contact înăbușe vibrațiile materialelor și ale clădirii în sine, cum ar fi pașii, un cui într-un perete sau vibrația unui subwoofer.

Așa că nu uita să izolezi pereții, precum și podelele!

La sol, două soluții fac posibilă reducerea zgomotului de impact: instalarea unui strat flotant sub care este poziționat un strat izolator sau instalarea unui covor. Pe pereți, trei tipuri de panouri sunt recomandate pentru izolare fonică. Este posibil să adaugi un strat de izolație înainte de a instala o nouă partiție și să instalezi panouri sandwich, dar cea mai eficientă soluție este să introduci izolație fonică între peretele vechi și cel nou cu tencuială acustică montată pe un cadru metalic. Același tip de soluție este ideală și pentru tavan. Subplafonul lipit este cu siguranță mai ușor de instalat, dar performanțele sale sunt mult mai mici.

Izolatie fonica: nu uita de ferestre

Pentru a limita poluarea fonică exterioară și pentru a îmbunătăți izolarea fonică, trebuie acordată atenție și alegerii ferestrelor. În orice caz, alege geamuri și profile izolante: doi aliați neprețuiți în lupta împotriva poluării fonice acasă. În cazul unei expuneri puternice la zgomot (în apropierea unui aeroport, autostradă), ar trebui să alegi geamurile cu performanțe acustice excelente.

Materialul care izolează cel mai bine (atât acustic, cât și termic) este PVC-ul. Nu întâmplător, din ce în ce mai mulți antreprenori și constructori optează pentru fereastra din PVC de ultimă generație. Pe lângă izolația ridicată, PVC-ul este un material ușor și durabil. Pentru mai multă personalizare, este disponibil în diferite culori și finisaje. Vei găsi, fără îndoială, stilul care se potrivește perfect casei tale.

Ușa din față trebuie, de asemenea, să facă obiectul unei anumite vigilențe. Este recomandabil să optezi pentru o ușă blindată de înaltă performanță și să eviți materialul din lemn.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!