Barcile pentru pescuit reprezinta una dintre cele mai importante categorii de barci gonflabile, datorita numarului mare de cumparatori. Pescuitul este in topul listei de activitati preferate ale romanilor si foarte multi pescari aleg acum sa isi cumpere propria barca de pescuit, astfel incat sa poata face economii atunci cand practica acest hobby si sa se bucure de independenta. Exista mai multe tipuri de barci pentru pescuit, care sunt potrivite atat pentru incepatori, cat si pentru pescarii cu experienta. 

Caracteristicile unei barci de pescuit

Barcile de pescuit au o portabilitate ridicata si sunt foarte usor de utilizat. De asemenea, persoanele care vor sa cumpere variante imbunatatite, pot alege barci gonflabile care au motorul atasat. In plus, exista posibilitatea ca aceasta barca sa fie utilizata si pentru plimbari in familie sau pentru agrement, chiar daca initial a fost achizitionata pentru pescuit. Cele mai importante caracteristici ale unei barci de pescuit sunt:

  • usurinta de manevrare;
  • durabilitatea;
  • stabilitatea pe apa;
  • rezistenta la temperaturi extreme;
  • confortul.

Alegerea tipului potrivit de barca pentru pescuit este de asemenea importanta. In functie de acest criteriu, barcile pneumatice pot fi clasificate dupa cum urmeaza.

Barci gonflabile pentru apa sarata

Aceste barci rezista foarte bine la actiunea sarii. Odata ce sarea se depune pe peretii barci sau pe motor, daca aceste elemente nu sunt confectionate din materiale rezistente la abraziune sau la actiunea sarii, exista riscul de a se strica dupa primele utilizari. Astfel, barcile adaptate pentru apa sarata sunt concepute special pentru a fi folosite in ape adanci. Aceste barci sunt voluminoase, dar pot fi gasite pe piata si modele de dimensiuni mai mici, adaptate pentru lacuri sarate cu apa de adancime medie. Pentru cei care intentioneaza sa foloseasca barca pneumatica in apa sarata se recomanda alegerea unui model adaptat in acest sens, altfel, barca se va strica rapid.

Barci pentru ape dulci

Barcile pentru ape dulci sunt de cele mai multe ori mici, insa pot fi gasite si barci de dimensiuni mai mari. In prezent, tehnologia de productie a barcilor a evoluat foarte mult si astfel, modelele disponibile acum pe piata sunt din ce in ce mai complexe si mai variate. In functie de modul in care urmeaza sa fie folosita barca, se poate alege un model de dimensiuni mari, medii sau mici, cu dotarile necesare pentru utilizare confortabila.

Barci pentru utilizare extinsa

Aceste barci sunt o categorie speciala ce poate fi folosita in orice mediu – apa dulce sau apa sarata. Barcile vin dotate si cu un carlig pentru remorcare si sunt ideale pentru cei care vor sa pescuiasca in zone diferite. De asemenea, aceste modele de barci sunt ideale inclusiv pentru incepatori, deoarece sunt stabile si usor de manevrat.

Barci pneumatice pentru profesionisti

Aceste barci sunt speciale si sunt folosite de pescarii cu experienta, care cauta anumite tipuri de pesti. Pentru a folosi o astfel de barca este nevoie de experienta pentru manevrarea ei, iar aceste tipuri de barci sunt special concepute pentru cei care stiu deja cum se foloseste o ambarcatiune.