Terasa tradițională este o anexă deschisă la casă unde te poți bucura de momente de relaxare fără egal. Cu toate acestea, în condițiile climatului nostru, este adesea nevoie de o soluție de inchidere terasa cu panouri și chiar uși de sticlă a acestui spațiu. Această variantă va permite utilizarea terasei nu numai în sezonul cald, ci și în timpul iernii, când vremea este nefavorabilă pentru petrecerea timpului în aer liber.

Moduri prin care se poate închide o terasă a unei case

  • cu panouri fixe/batante din sticlă tip termopan, cu tâmplărie PVC sau lemn triplustratificat;
  • cu panouri din sticlă securizată cu profile din aluminiu;
  • cu panouri culisante din sticlă securizată și feronerie din aluminiu, fără profile perimetrale de îmbinare între panouri;
  • cu panouri și/ sau uși din lemn combinat cu sticlă etc.

Panouri de închidere și/ sau uși de sticlă pentru terasă

De foarte multe ori, terasa este o extensie a unui imobil. Cu toate acestea, poate fi și o structură de sine stătătoare sau o zonă deschisă lipită de casa propriu-zisă pentru care există numeroase idei de amenajare a unei terase la casa.  

Poate fi vorba de o personalizare prin design, dimensiuni și accesorizări diferite. Spre exemplu, poți găsi adesea zone deschise de tip terasă cu o împrejmuire mică în jurul perimetrului acesteia (binecunoscutul gard verde). Astfel de spații pot fi echipate inclusiv cu pergole. Acoperișurile lor pot fi o lipite de case sau pot fi amplasate pergole separate.

Ușile solide, opace, batante nu sunt recomandate în amenajarea teraselor. Cel mai adesea, ușile glisante din sticlă sunt utilizate pentru amenajarea modernă a unor astfel de spații. Și se întind frecvent de la podea la tavan. Drept urmare, lumina inundă terasa, fără a întâlni obstacole în cale.

Ușile de sticlă montate la o terasă pot fi, evident, chiar și batante. Cu toate acestea, specialiștii în domeniu o consideră o opțiune inconvenabilă, deoarece dacă o astfel de ușă este larg deschisă va ocupă spațiu ce ar putea fi mai bine folosit altfel.

Pe o terasă vitrată cu uși glisante transparente, te poți bucura în continuare de feeria naturii, dar în același timp să nu renunți la un confort deosebit. Asta ca să nu mai vorbim că și variantele de utilizare a zonei devin mai atractive.

Fiecare sistem de închidere a unei terase sau chiar a unui balcon are propriile sale calități, dar și puncte slabe distincte. Alegerea variantei constructive trebuie făcută luând în considerare nevoile personale, dorințele, caracteristicile de proiectare ale facilității, condițiile climatice, bugetul și obiectivele individualizate care trebuie rezolvate.

Vitrarea prin utilizarea profilelor din aluminiu este o soluție mult cerută în prezent de către proprietari, care poate fi realizată în diferite opțiuni de proiectare. 

Închiderea unei terase cu panouri și uși de sticlă fără profile vizibile de îmbinare

Acest sistem delimitează un spațiu panoramic spectaculos care lasă lumina naturală să pătrundă pe terasă fără opreliști. Nu supraîncarcă spațiul, pentru a crea impresia de deschidere, aerisire. Astfel de geamuri se întind de la podea până la tavan. Se generează impresia că nu există pereți. Vederea panoramică a naturii nu va fi limitată de nimic, deoarece nu există cadre în acest tip de vitrare.

Concomitent, se asigură o protecție fiabilă a spațiilor împotriva insectelor, vântului, ploii și a altor condiții meteorologice nefavorabile. Toamna, terasa nu va fi acoperită cu frunze, iar iarna nu va trebui să fie curățată de zăpadă.

O soluție relativ nouă și mai costisitoare în domeniul vitrării teraselor este utilizarea structurilor glisante de-a lungul perimetrului. Astfel de geamuri pot să fie cu rame sau fără rame.

Acesta este un design fiabil care nu necesită întreținere complexă și reparații frecvente. 

Terasa vitrată poate fi echipata cu diferite tipuri de uși. Pot fi instalate atât modele tradiționale de uși batante, dar și sisteme glisante foarte moderne. Orice ușă, indiferent de caracteristicile sale de proiectare, poate fi echipată cu încuietori și alte sisteme de securitate.

Avantajele și posibilitățile unei terase vitrate

În comparație cu o terasă deschisă, versiunea vitrată are următoarele avantaje:

  • oferă un aspect foarte prezentabil, stil și modernitate;
  • garantează protecție fiabilă împotriva precipitațiilor, prafului, vântului, insectelor și altor fenomene de mediu;
  • sticla oferă o iluminare excelentă a terasei;
  • dă posibilitatea de a fi utilizată în diferite perioade ale anului, în orice sezon;
  • oferă o retenție a căldurii și chiar un nivel bun de izolare fonică.

În activitatea sa, Rom Decor folosește numai materiale certificate de înaltă calitate și tehnologii inovatoare. Ia legătura cu specialiștii firmei și tu dacă vrei o închidere de terasă de nota 10!

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!