În ultimii ani, numărul firmelor care asigură servicii de curatenie este în continuă creștere, acestea devenind din ce în ce mai populare. Deși astfel de companii există în unele țări de câteva decenii, ele au apărut relativ recent în România. 

Într-o perioadă scurtă de timp, acestea au intrat în viața oamenilor de zi cu zi – însă pentru multe persoane nu este destul de clar, ce anume includ aceste servicii şi care este diferenţa  dintre o firmă de curăţenie, de exemplu şi alţi lucrători casnici.

Ce înseamnă o curăţare profesională?

Curățarea profesională înseamnă nu numai curățarea suprafețelor, ci și activități depline care vizează menținerea îngrijirii covoarelor, mobilierului, echipamentelor de birou și multe altele. 

Cuvântul ,,cleaning” provine din engleză, care se traduce prin curățenie. 

Înseamnă o abordare specială de curățare, care constă în utilizarea unor tehnici de curățare și spălare extrem de eficiente, precum mașini de curățat, mașini de frecare și lustruit podeaua, aspiratoare speciale pentru curățarea uscată și umedă. În zona de curățare sunt utilizate substanțe chimice speciale pentru uz casnic, care adesea nu se găsesc pe rafturile magazinelor.

Atunci când se alege o companie specializată aceasta oferă o garanție pentru serviciile oferite și este pe deplin responsabilă pentru acțiunile angajaților săi. Nu este nevoie ca procesul de curăţare să fie controlat, ca în cazul angajării persoanelor private (lucrători casnici, agenți de curățenie) etc.

Se pot utiliza serviciile unor astfel de companii din când în când, adică atunci când este necesar. Un alt plus în favoarea alegerii companiilor de curățenie este că multe dintre ele oferă o gamă largă de servicii, inclusiv curățarea covoarelor, mobilierului, spălarea geamurilor, a pardoselilor și multe altele. 

De asemenea, majoritatea companiilor preferă servicii de curăţenie efectuate de profesionişti. În plus, este şi o chestiune de imagine, deoarece acum în lumea afacerilor nu mai este acceptată angajarea unor persoane pentru curățenie – tot mai mulți antreprenori apelează la firme de curatenie birouri, pentru rezultate impecabile.

Servicii temporare sau permanente

Companiile de curățenie oferă cooperare temporară sau permanentă. Se pot comanda servicii zilnice sau încheia un contract permanent care specifică o anumită frecvență de curățenie – în acest caz, companiile de curățenie oferă o abordare individuală clienților.  

Se poate comanda un serviciu complet, adică de la curățarea geamurilor la curățarea covoarelor, precum și unele activități cu profil limitat, cum ar fi curățarea aparatelor de aer condiționat, curăţarea birourilor după renovare, curățarea băilor etc.

Un real ajutor al firmei de curăţenie este, de asemenea, în cazul curăţării unui apartament sau a unei vile. Acest lucru este valabil mai ales dacă proprietarii nu au locuit mult timp în casa personală – angajații firmei specializate sunt capabili să rezolve sarcinile de igienizare într-o singură zi. După muncă, proprietarii se pot bucura de confortul și aerul proaspăt al curăţeniei.

În concluzie

Curățarea efectuată de companii specializate devine din ce în ce mai populară nu numai în rândul persoanelor juridice, ci și al persoanelor fizice. Acest lucru se datorează faptului că de multe ori este nevoie de punerea în ordine a unui birou, apartament după reparații majore sau a unei case, în care nimeni nu locuiește de mult timp.