Venirea pe lume a unui copil este motiv de mare bucurie pentru orice parinte, dar si motiv de ingrijorare pentru cei care nu sunt pregatiti din punct de vedere financiar sa faca fata cheltuielilor cu hainutele copiilor, cu cerintele din ce in ce mai mari ale acestora, in ceea ce priveste toate cheltuielile necesar de efectuat.
Cu atat mai mult in preajma inceperii scolilor si gradinitelor, un numar tot mai mare de parinti incearca sa obtina credite de la banci, pentru a le asigura copiilor tot necesarul.
Presupunand ca au deja credite, parintii vor incerca sa faca refinantari pentru a-si vedea copiii multumiti de tinuta aleasa inclusiv pentru balul bobocilor, balul de absolvire sau pentru diferite concursuri de dans care cer costumatii deosebite.
Sunt insa si situatii in care parintii nu pot sa obtina credite si nici macar imprumuturi de la familie sau prieteni. Ce pot face in astfel de situatii? KRUK Romania ofera solutii optime materializate in educatie financiara – solutii de plata moderne, la indemana oricui si simplu de abordat.
Cumparaturile zilnice, saptamanale si lunare ale unei familii cu copii
Pe langa hrana, apa plata, pe langa rechizite, plata utilitatilor, atunci cand vine vorba de familiile cu copii, banii parintilor sunt de regula cheltuiti pe haine si incaltaminte. Pentru copiii mai mici, cheltuielile includ si jucarii adaptate varstei, in timp ce pentru copiii mai mari, cheltuielile includ rechizite si gadgeturi.
Cumparaturile de imbracaminte sunt o categorie foarte importanta pe care se duc banii parintilor atunci cand este necesar: lunar, sezonier, uneori chiar si zilnic.
Grija pentru felul in care arata copiii, pentru confortul pe care acestia il simt in functie de anotimp (hainele de vara trebuie sa fie racoroase, in timp ce hainele de iarna trebuie sa le tina de cald si sa ii protejeze de gerul de afara), pentru materialul din care sunt realizate hainele si pentru pretul acestora reprezinta cele mai importante aspecte ale investitiilor in hainutele celor mici.
Toate aceste cheltuieli, privite superficial de foarte multi, conteaza! Astfel de cheltuieli realizate iresponsabil, duc la nevoia de creditare. Pe de alta parte, imprumuturile la banci trebuie sa fie tratate responsabil, in caz contrar ajungand-se la situatii limita.
Potrivit KRUK, “aproape 60% dintre romani declara ca au datorii – credite sau imprumuturi, in timp ce 37% dintre romani abia reusesc sa traiasca de pe o zi pe alta, avand cheltuieli lunare obligatorii similare cu venitul incasat (…) De asemenea, 30% dintre cei care au deja credite ar dori sa acceseze un nou imprumut in anul care vine. Accesarea unui nou imprumut pentru a stinge unul anterior poate genera o spirala a datoriilor.”