Nimic nu îmbracă un bărbat mai bine decât un costum perfect potrivit. Dar există multe capcane în care poți să cazi. Nu ești sigur care mărime ți se potrivește cel mai bine, căci există atât de multe dimensiuni  și modele diferite de costume, încât nu știi care este alegerea potrivită.

Lucrul practic al unui costum este că poți fi îmbrăcat imediat fără să te gândești. Una dintre numeroasele modele de cămăși XXXL elegante dedesubt, o curea asortată, pantofi buni, eventual o cravată. Dar a fi îmbrăcat nu înseamnă automat că ești bine îmbrăcat. De fapt, nenumărați bărbați poartă zilnic costume necorespunzătoare care pur și simplu nu se potrivesc siluetei lor. Desigur, bărbații au și zonele lor problematice, în special când este vorba despre cei supraponderali. De aceea nu trebuie neapărat să cumperi un costum pe măsură, căci uneori este suficientă croiala potrivită.

Următoarele măsurători sunt importante pentru a determina dimensiunile costumului:

·   Înălțime

·   Circumferința pieptului

·   Lățimea taliei

·   Lungimea pasului

Află cum poți măsura dimensiunea costumului tău perfect?

·   Dimensiunea corpului : Stai pe rama ușii fără pantofi și măsoară din cap până în picioare.

·   Piept : Măsoară în jurul celei mai largi părți a pieptului, orizontal în jurul corpului.

·   Circumferința taliei: Măsoară orizontal în jurul taliei. Nu tăia banda de măsurare.

·   Lungimea pasului : de-a lungul piciorului până la podea.

·   Lungime laterală : măsurată de la talie peste șolduri până la talpă.

·   Șolduri : Măsoară orizontal în cea mai lată parte a feselor, aproape de corp.

Pentru a afla dimensiunea potrivită a sacoului, astfel încât să se potrivească cu diferite modele de cămăși ieftine și elegante, cel mai important lucru este să îți măsori pieptul. Așază banda de măsurare în jurul celei mai largi părți a pieptului. Măsoară talia, aproximativ 3 degete, sub buric.

Pentru ca pantalonii de costum să se potrivească lungimii piciorului, este important să măsori și interiorul piciorului. Cel mai înalt punct din interiorul piciorului este măsurat până la punctul în care călcâiul atinge solul. Asigură-te că nu poți pantofi atunci când faci acest lucru și că picioarele sunt ușor separate.

În unele cazuri, nu poți alege pur și simplu costumul „de pe raft”, deoarece partea superioară a corpului poate fi mai lungă decât media sau ai picioarele deosebit de lungi. În astfel de cazuri, trebuie să alegi jacheta de costum și pantalonii de costume de diferite dimensiuni. Unele mărci oferă această flexibilitate, iar altele nu. Desigur, ești întotdeauna 100% sigur când cumperi un costum pe măsură.

Un costum corect poate face ca orice bărbat să se simtă pregătit să ia lumea. Nu se poate nega că a cumpăra un costum se poate simți uneori ca un câmp minat de potențiale greșeli – tot ce trebuie să faci este să te deplasezi în direcția greșită și să alegi un model greșit. Iar apoi, vei ajunge să semeni mai mult cu Mr. Bean decât cu Mr. Bond.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!