Diamantele sunt pietre prețioase care poartă semnificații profunde și care au devenit rapid un simbol al puterii, succesului și nu în ultimul rând, al iubirii. 

Bijuteriile cu diamante sunt preferatele doamnelor, iar motivele sunt foarte clare: această piatră prețioasă reflectă unicitate și eleganță. 

Când au apărut diamantele?

Se pare că primele diamante au fost descoperite în jurul anului 800 î.Hr. în India. Sute de ani mai târziu, în 327 î.Hr. Alexandru cel Mare aducea primele diamante din India în Europa. Până în secolul al XVIII-lea, se credea că India era unica sursă de diamante, iar după epuizarea lor s-a început căutarea în alte locuri, fiind descoperite depozite de diamant și în Brazilia.    

Astfel, diamantele au reprezentat încă de la descoperire cea mai râvnită și admirată piatră prețioasă. În antichitate, se spunea că diamantele au proprietăți terapeutice, fiind benefice pentru persoanele care suferă de boli psihice, dureri de stomac și alte afecțiuni. Vreme de sute de ani, oamenii credeau că diamantele sunt pietre prețioase cu proprietăți vindecătoare miraculoase.

Multe personalități istorice au avut în posesie unele dintre cele mai prețioase bijuterii cu diamante. Unul dintre aceste personalități este Ludovic al XIV-lea, care a deținut o colecție impresionantă de astfel de bijuterii. În posesia acestuia s-a aflat și diamantul Hope, cel mai popular diamant din lume, despre care s-a spus multă vreme că este o piatră blestemată care ar aduce un sfârșit tragic tuturor posesorilor. 

De ce sunt diamantele atât de populare? 

Notorietatea acestor pietre prețioase a crescut pe măsura trecerii anilor, dar se pare că o campanie din istoria recentă ar fi constituit momentul cheie pentru ascensiunea popularității acestor pietre prețioase în rândul oamenilor obișnuiți. În prima jumătate a secolului al XX-lea, De Beers – furnizor de diamante – a lansat o campanie de inele de logodnă și a utilizat sloganul “un diamant este pentru totdeauna”. 

Până în prezent, diamantele s-au bucurat de o popularitate imensă, cele mai multe femei purtând bijuterii din aur cu diamante care să le evidențieze feminitatea, eleganța și rafinamentul clasic.

Inelul de logodnă cu diamant – tradiție care datează din secolul al XV-lea

Diamantele reprezintă cea mai populară și admirată piatră utilizată pentru inelele de logodnă. Ele exprimă dragoste și putere, fiind un dar care reprezintă eternitate și iubire indestructibilă. Tradiția inelului de logodnă cu diamant datează din anul 1477, când arhiducele Maximilian al Austriei a cerut-o în căsătorie pe Maria de Burgundia cu un inel cu diamant. Câteva secole mai târziu, această tradiție încă există în majoritatea culturilor și este un simbol al angajamentului. 

Iubitorii de diamante au ocazia să cumpere astfel de bijuterii la prețuri extrem de avantajoase, ei având la dispoziție în prezent numeroase modele ce surprind prin design și formă. 

Pe TezaurShop.ro clienții pot găsi numeroase bijuterii cu diamante la prețuri atractive. Totodată, clienții pot beneficia și de reduceri semnificative în perioada de Black Friday ce va urma pentru o gamă variată de bijuterii.

Persoanele care au în plan să își achiziționeze o bijuterie inedită sau care vor să facă un cadou special partenerei ori partenerului de viață pot să urmărească paginile de social media sau site-ul oficial al magazinului Tezaur, pentru a nu rata perioada cu cele mai mari reduceri.