Echipamente HoReCa de top realizate din oțel inoxidabil de calitate superioară

Există mulți oameni care au îndoieli cu privire la utilizarea oțelului inoxidabil la anumite tipuri de dotări HoReCa, de exemplu inoxul 430. Unii spun chiar faptul că numai oțelul 304 este recomandat pentru asemenea echipamente și că orice alt tip de metal nu are o calitate suficient de bună sau va înregistra extrem de rapid probleme de coroziune ce vor conduce la înlocuirea lor. 

La TC Romania Crown Cool vei găsi dotări din inox de cea mai buna calitate pentru unitățile HoReCa, de aceea intră chiar acum pe tcromania.com să le analizezi performanțele în detaliu!

Ce este oțelul inoxidabil?

Oțelul este un material utilizat la nivel mondial pentru fabricarea celor mai diverse obiecte, fiind special prin modul de combinare a anumitor elemente chimice: în principal fier și carbon. În varianta sa comună este normal să existe coroziune, să se producă cu timpul oxidarea materiei prime. 

Nu este de mirare că specialiștii s-au preocupat de eliminarea acestui dezavantaj și așa a fost realizat oțelul inoxidabil, cu scopul declarat de a combate această problemă spinoasă.

Inoxul este un tip de oțel care conține cel puțin 10,5% crom și care are o compoziție chimică echilibrată, anume spre a fi capabilă de a avea o rezistență mai bună la coroziune, decât metalele obișnuite.

În primul rând, oțelul inoxidabil este prezent în cele mai variate aplicații: de la o lingură simplă la structura unei chiuvete profesionale: pentru fiecare este necesară o rezistență specifică a metalului din care au fost fabricate. Din această cauză, declară specialiștii, există mai mult de 60 de compoziții chimice și caracteristici diferite în cadrul categoriei generale de oțel inoxidabil. 

Cu toate acestea, este de remarcat și faptul că, pentru o mai mare eficiență și calitate, opțiunea în materie de echipamente gastronomice ar trebui să fie prioritar varianta de inox 304. Aceasta este compusă în principal din fier, crom și nichel, oferind aliajului rezultat o forță superioară împotriva oxidării și coroziunii și, astfel, o durabilitate mult mai ridicată a produsului final. În ceea ce privește oțelul 430, trebuie spus că el nu are nichel în compoziția sa, fapt ce limitează într-o oarecare măsură durata de viață utilă a bunului realizat din acest material.

Igiena este un aspect extrem de important în pregătirea și prelucrarea alimentelor sau a băuturilor. Acesta este motivul pentru care inoxul și-a dovedit succesul în aceste zone în  care igiena și usurința curățării sunt esențiale desfășurării unei bune activități în condiții de siguranță maximă pentru consumatorii de toate vârstele. 

Caracteristicile speciale ale oțelului inoxidabil îl fac prima alegere pentru asigurarea unor condiții igienice stricte în locuri provocatoare din acest punct de vedere, cum ar fi restaurantele și cantinele. Ușurința de curățare a oțelului inoxidabil este similară cu cea a sticlei și a porțelanului, fiind cu mult superioară în acest sens echipamentelor similare realizate din plastic sau chiar aluminiu.

Și nu este vorba doar de igienizarea lor facilă, dar și de rezistență foarte bună la coroziune, la rezistența mecanică și la posibilitatea modelării după dorința fabricanților.

Rezistența la coroziune, durabilitatea, protecția gustului intrinsec al alimentelor ce se găsesc sau se depozitează în echipamente de acest gen, raportul calitate/preț ideal și estetica lor imbatabilă au condus la acceptarea inoxului ca material preferat de specialiștii în gastronomie pentru a intra în contact cu alimentele. 

Printre beneficiile oțelului inoxidabil se evidențiază următoarele:

 • rezistența ridicată la  coroziune;
 • rezistența mecanică adecvată;
 • ușurința de curățare dată de rugozitatea redusă a suprafeței;
 • aspectul igienic;
 • aptitudinea de a fi un material inert (neutru chimic);
 • ușurința modelării în fabricile de profil;
 • rezistența bună la temperaturi ridicate;
 • rezistența bună la temperaturi criogene (la valori aflate sub 0 grade Celsius);
 • rezistența impresionantă la schimbări bruște de temperatură;
 • finisaje de suprafață calitative;
 • design plăcut ce transmite un aer de modernitate și prestigiu;
 • un raport cost / beneficiu extrem de favorabil;
 • costuri de întreținere reduse.

Dacă ai și tu nevoie de dotări calitative din oțel inoxidabil, află că le poți comanda chiar acum de pe tcromania.com la prețuri foarte bune!