Insomnia este o afectiune de care sufera majoritatea persoanelor, atat adulti, cat si adolescenti si poate fi cauzata de o serie de alte probleme, precum stresul si anxietatea. Deseori, insomnia poate fi tratata cu succes cu ajutorul medicatiei, insa mai multe persoane au prezentat diferite efecte negative, in urma utilizarii indelungate a unor astfel de pastile, iar printre acestea se numara si senzatia de ameteala si greata de dimineata. Totusi, pentru a combate eficient insomnia, persoanele care sufera de aceasta afectiune pot lua in considerare si sfaturile urmatoare.

Aromaterapia poate fi cea mai buna solutie

In prezent, aromatherapy este cea mai eficienta metoda prin care insomnia poate fi combatuta, fara a resimti efecte negative. De cele mai multe ori, persoanele care sufera de astfel de probleme utilizeaza diferite tipuri de lumanari sau betisoare parfumate, precum si uleiuri esentiale, iar cea mai populara aroma este cea de lavanda sau ulei esential de tamaie, datorita proprietatilor terapeutice pe care le are.

Uleiurile parfumate pot fi folosite atat inainte de culcare, cat si in timpul zilei, datorita faptului ca acestea au un miros extrem de placut, care persista intreaga zi. Pe timpul serii, persoanele pot resimti o aroma extrem de placuta in camera, ce la va induce senzatia de somnolenta, iar pe intreaga durata a noptii acestea pot dormi linistite, pana dimineata. 

Aceste produse sunt extrem de apreciate de majoritatea persoanelor care sufera de insomnii, deoarece induc rapid senzatia de somnolenta, iar a doua zi acestea se trezesc fresh, fara prea mari probleme. Astfel, senzatiile neplacute cauzate de medicamente vor disparea complet, iar fiecare persoana va putea sa isi desfasoare task-urile de la locul de munca fara probleme, mai ales dimineata.

Eliminarea cafeinei poate fi un pas extrem de important

Deseori, senzatia de insomnie este cauzata de consumul unei cantitati considerabile de cafeine, fapt pentru care este recomandat ca persoanele care sufera de o astfel de afectiune sa elimine definitiv cafeina din dieta personala. Totusi, daca este nevoie de cafeina pentru a putea indeplini task-urile de dimineata, atunci este recomandat ca aceasta sa fie consumata cu cel putin 6 ore inainte de ora de culcare. In acest mod, nu va exista cafeina in organism, iar seara, senzatia de somnolenta se va instaura rapid.

Totodata, este recomandat ca persoanele care sufera de insomnie sa nu consume nici bauturi carbogazoase care contin cafeina. Chiar daca acestea contin o cantitate mult mai mica, comparativ cu clasicul shot de espresso, pot avea un impact negativ asupra igienei somnului.

Timpul oferit hobby-urilor va putea relaxa rapid organismul

Intregul organism se poate relaxa rapid, in cazul in care sunt desfasurate doar activitatile preferate, precum cititul, vizionarea filmelor sau joaca. Acestea vor alunga rapid energia negativa si vor ameliora considerabil senzatiile neplacute cauzate de stres si anxietate. 

De altfel, este recomandat ca in astfel de situatii, persoanele care sufera de insomnii, sa nu foloseasca telefonul inainte de somn. Lumina ecranelor nu are un impact pozitiv asupra igienei somnului, fapt pentru care aceasta ar trebui complet evitata, mai ales cand persoana respectiva are de suferit din cauza.