Chiar daca pare imposibil ca scolile dintr-o singura tasa sa fie cele mai bune din intreaga lume, faptul ca Finlanda se prezinta cu cele mai bune rezultate la testele Pisa la citire, matematica si stiinte vine sa contrazica aceasta afirmatie. Seva Edu a imprumutat valorile din scolile finlandeze si ofera in prezent o programa complet noua si cel mai bun pachet de studii.

La Seva Edu copiii au un debut puternic

Un motiv foarte important pentru care scoala finlandeza este atat de capabila se bazeaza pe faptul ca aici copiii incep scoala avand deja o baza foarte solida. Guvernul are mai multe programe de sprijin pentru toate familii, inca de cand copiii sunt mici.

Noii parinti au numeroase ocazii prin care sa se conecteze profund cu copiii lor iar mamele au 4 luni de concediu platit + 6 luni suplimentare. In cazul in care parintii din Finlanda aleg sa dea copiii la cresa, guvernul le ofera un personal instruit cu asistenta pentru familie in functie de venit. Programul prescolar pentru micuti este de cea mai buna calitate si gratuit si este folosit de cei mai multi parinti, de unde rezulta ca in momentul in care copiii incep scoala ei au deja o baza solida. Autoritatiel considera ca toti copiii au dreptul de a primi educatie. Scoala si cresa nu reprezinta doar locul in care parintii sa isi lase copiii atunci cand sunt la munca ci reprezinta si un loc in care copilul invata, se joaca si isi face prieteni.

Chiar daca la noi regulile sunt usor diferite, Seva Edu vine cu o oferta educationala inspirata de la scoala filandeza, astfel incat sa faciliteze educatia.

Profesorii sunt bine pregatiti

In Finlanda, profesorii sunt persoane care isi doresc aceasta ocupatie si care sunt tratati pe picior de egalitate cu alti profesionisti. Diplomele bazate pe cercetare sunt conditii prealabile pentru ca o persoana sa poata ocupa o pozitie didactica iar cadrele acceptate trec printr-o competitie serioasa inainte de a fi acceptate in programele pentru predare.

Un profesor poate primi chiar si mai bine de 2300 pe an atunci cand este considerat bun. Cerinta pentru diploma de master a aparut pentru ca profesorii sa aiba undeva intre 5 si 7 ani de pregatire pentru a isi ocupa posturile, inainte de a putea primi propria sala de clasa. Deoarece profesorii sunt angajati intr-o formare continua pentru a isi ocupa posturile ei considera ca profesia este una de viata si societatea le ofera o pozitie incurajanta, bazata pe respect, ceea ce ii ajuta pe profesori sa isi faca treaba foarte bine si eficient.

In echipa Seva Edu sunt angajati doar profesori cu experienta si cu rezultate, astfel incat copiii sa beneficieze de cel mai bun sistem de studii.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!