În sezonul rece se înregistrează cele mai mari valori ale facturilor la gaze naturale, fapt care îi îngrijorează pe clienți. Pentru mulți dintre aceștia, consumul mic de gaze este o prioritate în această perioadă, chiar dacă acest lucru înseamnă renunțarea la confortul termic dorit.

Însă, ei pot face economii considerabile la facturi și fără compromisuri. Cum este posibil? Ei bine, acest obiectiv poate fi atins doar dacă au grijă la câteva aspecte importante și investesc în soluțiile potrivite.

Cum poți să reduci consumul gaz în această perioadă?

Setarea corectă a termostatului

Dacă vrei să-ți optimizezi consumul, setează corespunzător termostatul. Este indicat ca acesta să fie setat la o temperatură potrivită, pe timpul iernii (20-21 de grade Celsius). Această măsură contribuie la economii semnificative de gaz, dat fiind faptul că influențează direct timpul de funcționare al sistemului de încălzire. 

Așadar, verifică constant termostatul și stabilește o temperatură rezonabilă care să-ți permită o reducere a consumului, fără să renunți la confortul termic. 

De asemenea, ai grijă cum folosești caloriferele. Un obicei care determină un consum mare este pornirea caloriferelor în încăperi ce nu sunt folosite sau acoperirea lor.

Verificarea centralei termice

Ai în vedere mentenanța centralei termice. Aceasta este recomandată a fi făcută înainte de începerea sezonului rece. Dacă centrala funcționează corect și nu prezintă defecțiuni, atunci 

premisele obținerii unui consum optimizat sunt destul de mari. În plus, prin verificarea centralei vei elimina orice potențial risc de pierderi de căldură.

Verificarea corelației între oferta aleasă și nevoile de consum

Este esențial să revizuiești contractul încheiat cu furnizorul de gaze naturale. Dacă oferta actuală nu răspunde nevoilor de consum, atunci acest lucru îți va influența valoare facturilor lunare. 

Dacă vrei să schimbi furnizorul, pentru început află care este pret m3 gaz 2022. Ulterior, analizează cu atenție ofertele furnizorilor, raportându-te la nevoile familiei de consum. În felul acesta, vei putea lua o decizie corectă, în avantajul vostru.

În plus, dacă vrei să afli informații despre cum îți poți optimiza consumul de energie în locuință, consultă manualul de eficiență energetică oferit de CEZ Vânzare, principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României.