Spatiul in care lucreaza un numar mare de oameni trebuie sa fie curat si igienizat, astfel incat sa se creeze un loc potrivit pentru ca acestia sa isi poata desfasura activitatea eficient si in siguranta, mai ales in conditiile sanitare actuale. De aceea, companiile cu mai multi angajati au personale dedicat special pentru curatenie, care sa se ocupoa exclusiv de acest aspect, ceea ce permite angajatilor sa se concentreze la indatoririle profesionale pe care le au. 

Desi personalul care se ocupa de curatenie are, de obicei, tot ce ii trebuie pentru aceste lucrari, existe solutii, instrumente si produse care ii pot eficientiza munca, astfel incat sa poata acoperi o suprafata mai mare intr-un timp mai scurt. Unele dintre cele care pot fi de mare ajutor si in care antreprenorii sau managerii ar trebui sa investeasca sunt: 

Solutii de curatenie profesionale 

Pe piata exista foarte multe solutii si detergenti pentru curatarea suprafetelor, de la cele universale, la cele special dedicate unui anumit spatiu sau unei anumite categorii de obiecte. Astfel de produse pot fi gasite in supermarketuri, la care au acces toti oamenii, sau in magazine de specialitatel, precum si la distribuitori autorizati de produse de curatenie profesioniste. 

Este bine cunoscut faptul ca produsele profesionale de curatenie sunt mult mai eficiente, iar companiile pot beneficia de discounturi daca aleg sa cumpere o cantitate mai mare. Acest lucru reprezinta un avantaj foarte important pentru ele. 

Carucioare de curatenie 

Oricine stie ca pentru a putea face curatenie este nevoie sa foloseasca si galeti cu mop, pentru stergerea podelelor. Cu toate acestea, tipul galetilor si mopurilor folosite in sectorul profesional pot influenta foarte mult eficienta angajatilor care se ocupa cu curatenia. 

Si in acest caz este de preferat sa se foloseasca echipamente profesionale, cum ar fi mopul plat din microfibra sau carucioarele de curatenie, care sunt formate dintr-o galeata cu roti si un storcator pentru mop. Astfel, apa murdara este colectata separat, facand curatenia mult mai eficienta si chiar mai rapida, atat datorita rotilor, cat si suprafetei mari de contact cu podeaua pe care o are mopul plat.