Lustrele sunt obiecte care nu se demodeaza niciodata si care, daca sunt alese cu grija, ofera incaperilor in care sunt amplasate un plus de stil si de eleganta.

Cei care sunt in cautarea celor mai interesante lustre de interior trebuie sa stie ca exista cateva detalii pe care trebuie neaparat sa le cunoasca, inainte de a-si incepe cumparaturile, pentru ca, la sfarsitul lor, sa se bucure de obiecte foarte frumoase si deosebite.

Tipologie

Alegerea lustrelor perfecte se poate dovedi a fi una dificila, avand in vedere paleta larga de modele disponibila in prezent. Cumparatorii trebuie sa stie care sunt cele mai interesante modele, astfel incat sa achizitioneze obiectele care se incadreaza cel mai bine in incaperile din casa sau apartament.

Modelele tambur sunt, in general ideale pentru camerele mici, acolo unde nu este nevoie de foarte multa lumina. Lustrele din aceasta categorie produc raze calde in jurul lor, conturand o atmosfera placuta si prietenoasa.

Lustrele cu lumanari se numara printre cele mai vechi modele din lume, fiind perfecte pentru case mai mari, asa cum sunt conacele, de exemplu. Cu ajutorul acestor obiecte, incaperile se pot transforma foarte usor in spatii perfecte pentru baluri sau pentru evenimente importante, asa cum sunt nuntile sau botezurile. Lustrele pot fi realizate fie din metal, fie din cristal sau sticla.

Cei care isi doresc sa aiba acasa lustre cu adevarat spectaculoase isi pot cumpara candelabre din cristal. Pretioase, elegante si rafinate, acestea se numara printre preferintele doamnelor si domnisoarelor, tocmai pentru ca ofera incaperilor in care sunt amplasate un aer deosebit si o atmosfera de poveste.

Lustrele din scoici ori margele produc o lumina suficient de puternica, incat sa incaperile sa fie foarte bine luminate. Acestea sunt mai putin formale, fiind ideale pentru incaperi in care oamenii aleg sa-si petreaca timpul liber.

Persoanele care adora vanatoarea sau vor, pur si simplu, sa se simta in permanenta aproape de natura pot alege lustre din corn, care sunt realizate din coarne de elan sau cerb. In general, astfel de obiecte se regasesc in holurile hotelurilor de la munte sau in camerele de oaspeti.

Tot pe lista tipurilor de lustre se numara si cele din sticla de Murano, care provin din localitatea italiana cu acelasi nume. Ele sunt viu colorate si au motive florale, oferind incaperilor un aer vesel si proaspat.

Dimensiunea

Un alt detaliu ce trebuie luat in considerare de catre cumparatori este dimensiunea lustrelor. Obiectele trebuie alese in functie de latimea camerei care se doreste a fi luminata, dar si in functie de lungime.

De exemplu, pentru incaperile foarte mari, sunt necesare lustrele mai voluminoase, care au diametrul de cel putin 50-60 de centimetri. Pentru bucatarii si holuri, insa, lustrele mai mici sunt suficiente. Cele care au diametrul de 40 de centimetri sunt mai mult decat potrivite.

Materialul

Nu in ultimul rand, cumparatorii trebuie sa fie atenti la materialele din care sunt realizate lustrele, intrucat, in functie de acest aspect, obiectele vor fi de calitate si rezistente sau nu. Lustrele de la Eglo sunt realizate din sticla, cristal, plastic, lemn, ceramica sau metal.

Printre cele mai populare modele se numara cele din metal, care sunt fie aurite, fie cromate. Este vorba despre lustre care pot fi amplasate cu usurinta in mai multe tipuri de spatii si care le ofera acestora un aer elegant si modern.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!