Din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru achizitionarea unei altfel de biciclete care permite deplasarea rapida si simpla, fara ca utilizatorul sa mai simta nevoia de a pedala si cu o serie de avantaje comparativ cu bicicleta traditionala.

Alegerea unei biciclete electrice nu mai este o provocare, ci mai degraba o necesitate pentru persoanele care doresc sa se deplaseze la birou sau dintr-un capat in altul al orasului atunci cand conditiile meteo permit, fara a lua masina, fara a folosi mijloacele de transport in comun si fara a obosi pedaland la bicicleta clasica.

Ce este bicicleta electrica si ce principiu de functionare are?

Bicicleta electrica arata intocmai ca si o bicicleta traditionala, insa are si un motor electric care o pune in miscare si care permite deplasarea intr-un timp foarte scurt, si un acumulator Li-Ion care alimenteaza motorul electric cu energie si care este amplasat pe portbagaj sau langa roata din spate.

Bicicleta electrica are un principiu de functionare foarte simplu: acumulatorul se conecteaza la motorul pornit cu ajutorul cheii de contact. Bicicleta poate sa fie asistata la pedalare sau poate avea propriul buton de acceleratie.

Utilizatorii au doua variante la dispozitie: fie lasa bicicleta sa functioneze numai cu motorul electric, fie pedaleaza in timp ce acesta este in functiune. In mod normal, acumulatorul bicicletei poate fi detasat pentru a fi transportat cu usurinta, iar alimentarea bateriei se face la prizele obisnuite din casa.

Un ciclu de incarcare corecta nu dureaza mai mult de 5 pana la 7 ore. Costurile de intretinere se rezuma la costurile curentului electric cu care se alimenteaza acumulatorul. Suma necesara incarcarii acumulatorului este infima raportata la avantajele pe care le ofera bicicleta.

Avantajele unei biciclete electrice

Bicicleta electrica are numeroase avantaje, unele cantarind deciziv in hotararea de a face o asemenea investitie. In primul rand, gratie bicicletei electrice, utilizatorii pot sa parcurga distante foarte mari fara sa oboseasca, pana la 20 de km dus-intors. Acest dispozitiv se adreseaza persoanelor practice care nu pun accent pe pedalare, cat pe eficienta dispozitivului automatizat.

Un alt avantaj al acestui tip de bicicleta este reprezentat de costurile foarte mici. Reincarcarea acumulatorului nu necesita costuri mari, acestea fiind comparative cu cele ale unui abonament cu un mijloc de transport in comun. In plus, costurile nu pot fi comparate cu cele necesare unei motociclete, unui autoturism sau a unui scooter.

Nu in ultimul rand, lipsa reglementarilor in vederea folosirii bicicletei electrice este un alt atu al utilizatorilor. Bicicletele eletrice pot fi conduse fara a fi inmatriculate si fara a plati impozite, cu simpla mentiune ca necesita respectarea codului rutier.

In concluzie, achizitionarea unei biciclete electrice este una din cele mai bune optiuni si investitii pe care o pot face persoanele care planuiesc sa faca economii si sa se plimbe in conditii de confort si libertate depline.