Cand vine vorba de camere, modelele noi sunt din ce in ce mai complexe. Camerele cu film de alta data au fost inlocuite de modele super performante, care vin cu numeroase optiuni. Exista literalmente sute de formate, codecuri si configuratii obiectiv-camera de la producatori, dintre care unele sunt special concepute pentru profesionisti.  

Panasonic AG-CX350  este o camera video versatila, usor de folosit, cu capabilitati IP live si un zoom integrat de 20x, care aduce o lista lunga de atribute, concepute atat pentru utilizatorii normali, cat si pentru profesionisti.

Zoom integrat CX350 20x

Pentru aplicatiile non-fictiune, cum ar fi emisiunile in direct si care surprind imagini din culise, un zoom lung este imperativ, deoarece lentilele clasice nu ofera flexibilitatea necesara in medii necontrolate.

Zoom-ul 20x integrat de pe CX350 (de 24,5 mm–490 mm) pastreaza claritatea pe toata gama sa si este remarcabila lipsa de erori de urmarire, distorsiuni si aberatii cromatice. Astazi, producatorii de camere, inclusiv Apple, inteleg deficientele opticii ieftine si, astfel, aplica software sofisticat in interior pentru a compensa aberatiile lentilelor si defecte semnificative.

In esenta, CX350 este o camera video 4K de format mare foarte capabila, care capteaza videoclipuri 4K60p pe 10 biti pe un card SD de inalta performanta, fara a-l umple imediat. Acest lucru se datoreaza implementarii H.265 HEVC (incepand cu rev2.01) care dubleaza eficienta de recodificare a camerei, astfel incat maximul de  400 Mbps care poate fi scos pe un card SD permite acum experienta completa 4K60p, mai degraba decat 4K30p. 

Pentru cei mai creativi, aceasta camera ofera o caracteristica foarte utila, deoarece productiile TV 4K pot obtine o miscare lenta adevarata pe o cronologie de 30 fps. 

Capturarea evenimentelor live devine din ce in ce mai mult parte din televiziune. CX350 se plaseaza cu usurinta, printr-un conector CAT6, la un Tricaster, conectand astfel o serie de camere PTZ, iPhone-uri, tablete, amplasate in jurul locului de filmat.

CX350 este prima camera video portabila de pe piata care dispune de capabilitati de retea NDI HX incorporate printr-o conexiune CAT 6 din spatele camerei. Productia IP de la distanta castiga rapid si in curand va domina piata, evitand nevoia de investitii masive in infrastructura studiourilor.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!