Cu totii ati auzit macar o data despre „Work and Travel” fara a da prea mare importanta a ceea ce presupune acest program. Work and Travel este un program de schimb cultural pentru studenti, care s-a extins si persoanelor care nu mai sunt studente, si care permite beneficiarilor  din intreaga lume sa locuiasca intr-o tara straina in timpul lunilor de vara si, impreuna cu studenti din tara respectiva si studenti din alte tari din intreaga lume, sa lucreze in locuri de munca sezoniere la diversi angajatori din tara gazda. In plus, pe langa posibilitatea de a cunoste oameni noi si a calatori, ai posibilitatea de a castiga bani, fiind platit pe toata perioada programului

Astfel de programe, indiferent daca vorbim despre Work and Travel UK sau Work and Travel America, sunt sustinute de catre guvernele tarilor respective si sunt gandite ca un program de schimb cultural care vizeaza studentii din alte tari, ajutandu-i sa se familiarizeze cu cultura tarii gazda, modul de viata si de munca; permitandu-le sa se intalneasca si sa se asocieze cu studentii straini din intreaga lume. Totodata, este considerat un program educational, deoarece permite studentilor straini sa invete si sa-si imbunatateasca limba engleza.

Pentru studentii interesati de un program Work and Travel in UK ar trebui spus ca Marea Britanie este o destinatie destul de ofertanta. UK reuneste Irlanda de Nord, Anglia, Scotia si Tara Galilor. Marea Britanie gazduieste numeroase culturi diferite, cu peste 160 de nationalitati vorbind peste 300 de limbi diferite.

Din punct de vedere al reliefului, Marea Britanie are zone de dealuri inalte, mlastini, golfuri nisipoase, zone de coasta si drumuri serpuite de tara. Unele dintre cele mai pitoresti paduri antice si terenuri rurale din Europa pot fi gasite aici.

Intotdeauna se intampla ceva interesant in Marea Britanie, de la excursii de vizitare a obiectivelor turistice din Londra pana la o incursiune in istoria locala in cadrul unuia dintre numeroasele castele sau muzee. Va veti putea bucura de servirea unui ceai  traditional dupa-amiaza, de camping pe dealuri sau de drumetii intr-unul din cele 15 parcuri nationale.

Marea Britanie este casa faimosului Big Ben, Tower Bridge, neoliticului Stonehenge, complexul Bath Baths si universitatile Oxford si Cambridge care dateaza de secole.

Ce jobu-ri poti practica

Joburile acceptate sunt cele in domeniul ospitalitatii si sezoniere iar locatiile preferate sunt cele turistice.

Exemple de joburi si locatii acceptate la varianta Independent:
• In statiuni turistice: ospatar/ospatarita, spalator de vase, barman, host/hostess etc.
• In domeniul hotelier: camerista, receptioner, bell-boy, ajutor la intretinerea si curatarea hotelului sau in restaurantul hotelului.
• In diferite departamente ale magazinelor: casier, asistent de vanzari.
• In parcuri de distractii: ajutor in mentinerea parcului, vanzator, ride operator, salvamar etc.

• In parcuri nationale: pe toata suprafata parcurilor si in locurile special amenajate.

Conditii de eligibilitate

  • Varsta cuprinsa intre 18-35 ani
  • Cunoasterea limbii engleza la nivel mediu
  • Pasaport si buletin valid
  • Cetatenie EU

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!