Avantajele şi costurile faţetelor dentare

Faţetele dentare reprezintă un mod inedit de a îmbunătăţi aspectul dinţilor, fiind cea mai estetică variantă, dar şi cea mai costisitoare. Faţetele dentare au un aspect natural, impecabil, reuşind să estompeze cu succes imperfecţiunile ce ţin de formă, culoare sau aliniere a dinţilor, iar, îngrijite corespunzător, vor fi o soluţie pe termen lung.

Înainte de a se întreba cat costa fatetele dentare, pacienţii trebuie să se intereseze mai mult cu privire la avantajele acestor plăcuțe foarte subţiri de porţelan sau de ceramică ce au o translucență asemănătoare dinţilor naturali şi reprezintă cea mai estetică variantă de îmbunătăţire a înfăţişării. Suprafaţa lor este netedă şi foarte rezistentă la colorarea alimentelor şi băuturilor. Această tehnică de faţetare a dinţilor este minim invazivă şi rezultatele sunt extraordinare.

Avantajele faţetelor dentare

Pacienţii care se programează în cadrul cabinetului Dental Elite Brasov beneficiază de toată atenţia specialiştilor şi de toate explicaţiile necesare pentru a vedea de la bun început dacă această variantă li se potriveşte. Faţetele dentare oferă dinţilor o estetică impecabilă, acoperind cu succes imperfecţiunile dinţilor şi asigurând un zâmbet strălucitor.

Faţetele dentare, comparativ cu dinţii naturali nu necesită scoaterea nervului şi presupun numai şlefuirea minim invazivă. Acest tratament prezintă precizie şi se adaptează fizionomiei, iar medicul specialist va şti care este cea mai potrivită variantă. Întreţinute în mod corespunzător, faţetele dentare pot deveni o soluţie de lungă durată şi vor avea proprietăți asemănătoare smalțului natural.

Pe de altă parte, pacienţii trebuie să fie puşi în temă referitor la micile dezavantaje ale acestui tratament, ce implică necesitatea şlefuirii dinţilor, sensibilitatea la cald şi la rece resimţită timp de câteva zile şi faptul că această procedură nu este recomandată pacienţilor care suferă de bruxism sau nu au o muşcătură potrivită, ori pacienţilor care suferă de carii sau afecţiuni dentare netratate.

Tipuri de faţete dentare şi preţul lor

Faţetele dentare se pot alege în funcţie de materialul din care sunt realizate. În funcţie de acest criteriu, există pe piaţa:

  • faţete dentare ceramice, care sunt foarte cunoscute şi utilizate, reuşind să imite perfect aspectul natural al dinţilor. Aceste faţete se realizează pe baza unei amprente luate de medicul stomatolog în urma examinării dinţilor. În vederea unei integrări ideale a faţetei cu smalțul dinţilor, va fi necesară netezirea învelişului exterior. Faţetele ceramice sunt mai scumpe, dar sunt şi mai rezistente o perioadă îndelungată de timp, dacă sunt îngrijite corespunzător;
  • faţete dentare din compozit, care sunt recunoscute pentru estetică lor deosebită, însă şi pentru implicaţiile pe care le au, fiind folosite numai în situaţia unor intervenţii reduse în structura şi dinamica dinţilor. Aceste faţete sunt folosite pentru dinţii scurţi, fracturaţi, însă nu prezintă rezistenţă în timp şi nici o culoare de durată.

În concluzie, faţetele dentare se aleg în funcţie de dorinţele pacientului şi de nevoile acestuia, conform deciziilor specialiştilor care urmăresc starea pacienţilor în detaliu.