Internetul este plin de site-uri sau magazine online care vand materiale electronice. Unele magazine ofera articole noi in timp ce altele ofera articole deja folosite.

Care sunt cele mai importante informatii de stiut despre telefoane iPhone second-hand? Care sunt principalele criterii de care trebuie sa se tina cont?

Care sunt cele mai importante informatii de stiut despre telefoanele iPhone second-hand?

Un iPhone second-hand este un smartphone care a fost folosit in trecut, o anumita perioada de timp de o alta persoana. Daca alegi sa cumperi un telefon iPhone second hand vei beneficia de un smartphone mai ieftin cu 30-70% decat un model mai nou, calitatea este identica cu cea a unui produs nou. In unele cazuri au fosr efectuate reparatii. Un iPhone second hand beneficiaza de o garantie de minim sase luni. In plus, modelele de iPhone sunt cunoscute pentru faptul ca sunt ecoresponsabile.

Pe de alta parte, un Iphone second-hand este un smartphone care a fost folosit de o alta persoana care a decis, dintr-un motiv sau altul sa il vanda. Singurul risc daca alegi un iPhone second hand este acela ca telefonul sa nu fie in stare de functionare buna 100%. 

In concluzie, un telefon iPhone second hand prezinta urmatoarele avantaje: pretul mult mai scazut, o latura ecoresponsabila, similara cu cea oferita de un iPhone reconditionat.

Care sunt punctele de verificat inainte de a achizitiona un iPhone second-hand?

Intai si intai, de mentionat este faptul ca nu toata lumea dispune de bugetul necesar pentru a cumpara un Iphone nou in cutie. Este important de mentionat ca scopul Apple este acela de a scadea preturile telefoanelor second-hand atunci cand lanseaza un telefon nou in fiecare an. Diferitele puncte de verificat sunt urmatoarele:

Starea de activare. Aceasta prima etapa consta in verificarea activarii si deblocarii telefonului deoarece exista un iCloud si o parola care se cer. Daca proprietarul nu are aceasta parola, telefonul va deveni inutilizabil. Aceasta functionalitate a fost implementata de Apple pentru a proteja smartphone-urile de furturi, localizandu-l pe o harta.

Verificarea retelei si verificare IMEI. Aceste doua funcitonalitati costau in verificarea daca telefonul recent achizitionat precum si reteaua cartelei SIM este conectata si nu prezinta niciun fel de probleme. In ceea ce priveste concordanta IMEI: se va verifica codul de pe carcasa cu continutul telefonului.

Starea bateriei. Chiar daca este printre ultimele etape, este la fel de importanta. Se va verifica ciclul de incarcare al bateriei. Pentru asta, este de ajuns sa se instaleze un iBackupBot pe PC pentru a descoperi numarul de cicluri de pe telefonul iPhone.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!