Când vine vorba de prepararea unei tocănițe de pui de calitate superioară, alegerea și pregătirea cărnii sunt aspectele fundamentale care stau la baza unei experiențe culinare de neuitat. 

De la alegerea bucăților potrivite până la pregătirea prealabilă, fiecare pas este esențial pentru a asigura textura, savoarea și suculența perfectă în tocănița de pui

Alegerea cărnii de pui

Alegerea cărnii este primul aspect important, dacă vrei ca la final să obții o mâncare delicioasă. Iată ce să ai în vedere.

 • Proveniența și calitatea: Optează pentru carne de pui proaspătă, de înaltă calitate. Alege bucăți care sunt de culoare uniformă și fără pete sau decolorări. Dacă este posibil, alege carne provenind de la păsări crescute în condiții naturale, fără utilizarea excesivă de antibiotice sau hormoni de creștere.
 • Bucăți de calitate: Alege bucăți de pui adecvate pentru tocăniță, cum ar fi pieptul, pulpele sau aripile. Bucățile cu os, cum ar fi coapsele sau aripile, pot adăuga mai multă savoare preparatului datorită sucului pe care osul îl eliberează în timpul gătirii.
 • Grăsimea: O cantitate moderată de grăsime în carne poate contribui la suculență și gust. Evită excesul de grăsime, dar nu elimina complet stratul subțire de grăsime, deoarece acesta poate adăuga savoare.

Pregătirea cărnii de pui

După ce ai ales carnea potrivită, ea trebuie pregătită în mod corespunzător, moment în care trebuie să ai în vedere:

 • Tăierea corectă: Asigură-te că bucățile de pui sunt tăiate uniform, pentru a se găti în mod egal. Dacă alegi pieptul de pui, taie-l în bucăți potrivite pentru a obține o textură uniformă în tocăniță.
 • Curățarea: Îndepărtează eventualele bucăți de piele în exces sau țesuturi mai dure, astfel încât să obții doar partea fragedă și suculentă a cărnii.
 • Marinarea opțională: Dacă dorești să intensifici aromele, poți marina bucățile de pui în prealabil. Folosește o marinadă pe bază de ulei, ierburi și condimente timp de câteva ore sau peste noapte.
 • Degresarea: Înainte de a adăuga bucățile de pui în cratiță, poți îndepărta cu atenție excesul de grăsime de pe suprafața lor pentru a controla conținutul de grăsime din tocăniță.

Sfaturi finale

 • Folosește un echipament adecvat: Folosește cuțite ascuțite pentru a tăia carnea în bucăți uniforme și o suprafață de lucru curată și igienică.
 • Ai în vedere igienă: Spală carnea de pui înainte de a o pregăti și curăță bine toate uneltele și suprafețele de lucru după manipularea cărnii crude.
 • Ține cont de temperatură: Asigură-te că lași carnea de pui să ajungă la temperatura camerei înainte de gătire, pentru a asigura o gătire uniformă.
 • Ai grijă la modul în care o păstezi: Dacă nu vei găti imediat carnea, depoziteaz-o în frigider la temperatura corespunzătoare și respectă termenele de valabilitate.

Pregătirea puiului pentru cea mai bună tocăniță implică alegerea atentă a cărnii și pregătirea corectă a bucăților. Atenția la detalii, cum ar fi tăierea uniformă și îndepărtarea grăsimii în exces, poate face diferența între o tocăniță simplă și o capodoperă culinară. 

Investește timp și grijă în pregătirea cărnii de pui pentru a te asigura că tocănița ta va avea textură, suculență și gustul perfect.