Te tenteaza sa apelezi la anvelope all season? Iata caracteristicile de baza pe care trebuie sa le cunosti!

La momentul actual, anvelopele all season se bucura de o popularitate extrem de ridicata printre randurile soferilor, ca urmare a faptului ca, dupa cum reiese inca din denumirea acestora, ele pot fi utilizate in cadrul oricarui anotimp. 

Prin urmare, pentru clientii care doresc sa tina pasul cu inovatiile aparute pe piata, se recomanda sa se apeleze la clasamente realizate de catre specialisti din domeniu, precum unul de genul top 10 anvelope all season ale anului 2022. Prin aceasta modalitate, soferii vor cunoaste cateva repere orientative de care trebuie sa tina cont pentru atunci cand doresc sa achizitioneze astfel de produse. 

Anvelope all season: care sunt caracteristicile fundamentale?

Atunci cand vine vorba de achizitionare unor anvelope de tip all season, este important ca un client sa cunoasca caracteristicile importante de care acestea dispun. Ca si consecinta, soferul va putea identifica, cu usurinta, anvelopele de care are nevoie pentru a-si putea satisface preferintele si, implicit, va deprinde cunostintele necesare pentru a putea determina daca produsul respectiv este calitativ. 

Asadar, alegerea unor anvelope potrivite trebuie fie bazata pe urmatoarele aspecte:

Design-ul

Este adevarat ca aspectul estetic al anvelopelor reprezinta un factor destul de important pentru majoritatea soferilor. Cu toate acestea, clientul va trebui sa tina cont si de modul in care design-ul respectiv poate afecta buna deplasare a automobilului, deoarece, pana la urma, principalul rol al anvelopelor este de a facilita mersul, ci nu de a-l ingreuna.

Greutatea suportata

Conform statisticilor de specialitate, o masina obisnuita din anul 2022 poate sustine o greutate de pana la 1800 de kg. Prin urmare, toate cele 4 anvelope vor trebui sa faca fata presiunii exercitate, atat de pasagerii din automobil, cat si de incarcatura acestuia, calitatea produsului urmand sa creasca in functie de capacitatea pe care o poseda.

UTQG

UTQG (gradul de siguranta al anvelopelor), dupa cum reiese inca din denumire, determina nivelul de siguranta posedat de anvelope, acesta trebuind sa se incadreze in anumiti parametrii specifici.

Combustibilul utilizat

Conform informatiilor de specialitate, anvelopele grele tind sa duca la un consum de combustibil mai ridicat, comparativ cu produsele mai usoare.

In concluzie, cele 4 aspecte mentionate reprezinta principalele caracteristici de care trebuie sa se tina cont atunci cand se doreste achizitionarea unor anvelope.