Structura de rezistenţă, finisajele şi vecinătatea locuinţei pe care o alegi – cum le verifici şi ce importanţă au aceste criterii înainte de achiziţie?

Alegerea unei locuinţe nu este atât de simplă precum pare la prima vedere. O locuinţă este o investiţie pentru tot restul vieţii în care vor locui deopotrivă părinţii, copiii, urmaşii acestora, de aceea este bine să fie cât mai rezistentă. Există mai multe criterii de alegere a locuinţei de către cei ce colaborează cu reprezentanţii Cross Design printre care structura de rezistenţă, finsajele, precum şi ce se afla în vecinătatea locuinţei. 

În funcţie de momentul în care îşi cumpără casa, viitorii proprietari trebuie să îi verifice structura de rezistenţă şi finisajele împreună cu un expert, să verifice planul casei pentru locuinţele deja construite, dar şi pereţii, să fie atenţi la crăpăturile de la interior sau exterior şi dacă au fost efectuate reparaţii majore, precum şi finisajele.

Materialele de construcţie ale locuinţei – ce importanţă au?

Un aspect important ce asigură o construcţie trainică este acela al materialelor de construcţie. O casă care îşi creşte valoarea în timp este construită din materiale rezistente, cu tehnologii noi şi moderne. de la cărămizi la acoperiş, toate materialele sunt importante pentru construirea unei case moderne şi eficiente. 

De aceea, este important ca potenţialii clienţi să se intereseze despre materialele folosite de constructor şi să se documenteze dacă au calitatea descrisă de aceasta. Dezvoltatorii imobiliari specifică ce materiale sunt folosite la construirea caselor noi. Cărămidă este un material de cea mai bună calitate. 

Izolaţia casei poate influenţa starea de sănătate a locatarilor

Problemele cu ventilaţia şi cu izolaţia pot crea disconfort locatarilor, precum şi probleme grave la plămâni. De aceea, este important ca izolaţia să fie perfectă, pereţii să nu aibă urme de mucegai sau de igrasie, să existe găuri de aerisire care ajută încăperile să respire şi să nu existe fisuri în acoperiş, pe podea să nu existe apă, iar tocurile ferestrelor să nu fie deteriorate din cauza condensului.

În cazul în care izolaţia casei nu este făcută corect, casa va fi afectată şi sunt implicate costuri mari cu renovările.

Finisajele casei nu sunt importante numai din punct de vedere al aspectului

Fie că este vorba despre finisajele interioare sau exterioare, acestea au un rol mai important decât acela al aspectului casei. De foarte multe ori proprietarii aleg case la gri pentru că astfel pot face finisajele pe care şi le doresc, iar finisajele de calitate înseamnă şi o mare economie.

Pentru a verifica în mod corespunzător finisajele casei, este important că viitorii proprietari să aibă în vedere unele aspecte foarte importante. Ceea ce înseamnă că tencuiala nu are numai un rol decorativ, ci protejează şi împotriva umezelii, mucegaiului şi razelor UV, iar faianţă, gresia şi parchetul trebuie să fie impecabile, să nu aibă fisuri şi să fie bine montate, fără denivelări. 

Utilităţi, dotări şi vecinătatea locuinţei

Nu în ultimul rând, este foarte important ca, înainte de achiziţionarea unei locuinţe, să se verifice utilităţile şi dotările casei, iar apă curentă, gazele, electricitatea şi internetul sunt cele mai importante. Din dotările casei nu trebuie să lipsească uşi, ferestre, centrală termică, calorifere, iar în apropierea locuinţei ar fi bine să existe o şcoală, o grădiniţă, un magazin şi alte puncte de interes.