Implant dentar fast and fixed este un sistem modern dezvoltat de compania germană Bredent, unul dintre cei mai mari 10 producători de implanturi dentare din lume, cu peste 40 de ani de experiență în acest domeniu. 

Acest sistem permite unui pacient care este pe cale să-și piardă dinții naturali sau care nu mai are dinți, să rezolve această problemă într-o singură zi. Sistemul se adresează, de asemenea, pacienților care poartă proteze – aceștia vor putea să se bucure din nou de dinți, fără a fi nevoie să-şi facă griji cu privire la fixarea protezei.

Aşadar, sistemul Fast and Fixed rezolvă cazurile grave în care pacienții își pierd în cele din urmă toți dinții. Pacienții își recapătă zâmbetul și își reiau practic activitățile zilnice imediat, fără a fi nevoie de concediu sau îngrijiri medicale. Pot zâmbi, mânca, vorbi după intervenție, în mod natural și ușor.

Avantaje – rezultat rapid 

Fixarea dinților într-o singură zi, este marele avantaj. În versiunea clasică, adăugarea unei punți dentare este posibilă după perioada de osteointegrare a implanturilor dentare (3-4 luni). Sistemul Fast and Fixed permite construirea unui pod temporar exact în ziua intervenției, care va fi conectat la implanturi. Astfel, la câteva ore după operație, pacientul va avea un nou zâmbet.

Fast and Fixed permite utilizarea unui număr mai mic de implanturi – 4 implanturi în maxilarul inferior şi 6 în maxilar – la jumătate, în comparație cu soluția clasică, care constă în plasarea a 8-10 implanturi pe fiecare arcadă.

Cercetarea și tehnologiile avansate care stau la baza sistemului german de implanturi permit menținerea optimă a dinților noi. Sistemele de localizare, care sunt atașate la implanturi permit o mai bună susținere a lucrării protetice.

Gata cu intervenția chirurgicală a oaselor sau a sinusurilor

Acest sistem utilizează părți ale osului dur de pe arcada dentară a pacientului, evitând în același timp zonele anatomice cu nervi sau zonele adiacente sensibile (sinusul maxilar).

Procedură minim invazivă pentru pacient

Mai puține incizii și implanturi în comparație cu versiunea clasică – este posibil acest lucru datorită faptului că noul sistem Fast and Fixed aduce câteva elemente inovatoare care sporesc eficacitatea implanturilor dentare:

  • Folosind zonele de os dur disponibile pe fiecare dintre arcade, acest tip de implant este mai lung și oferă cea mai bună stabilitate.
  • Două dintre implanturi sunt plasate într-o poziție înclinată, pentru a permite menținerea forțelor masticatorii care apar în zona dinților laterali.

Costuri mai mici

Costul procedurii va fi cunoscut de la început, medicul dentist informând pacientul în acest sens. Însă costurile vor fi  mai reduse, datorită numărului mai mic de implanturi, duratei mai scurte a operației, dar și evitarii utilizării intervențiilor chirurgicale osoase, care necesită operații laborioase și materiale suplimentare. 

Bucuria unei noi vieți 

Pacienții care apelează la acest implant vor putea să zâmbească mai mult, se vor bucura de alimentele preferate, îşi vor putea relua viața socială şi-şi vor recăpăta încrederea în sine.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!