Evaluarea diamantului este unul dintre aspectele cele mai importante de care trebuie să ținem în cont în momentul alegerii unei bijuterii. Fiind încadrat în categoria celor mai apreciate și rezistente pietre prețioase, diamantul reușește să scoată din anonimat orice tip de ținută și să evidențieze într-un mod inedit trăsăturile feminine.

Unele dintre cele mai căutate bijuterii din aur cu diamante sunt inelele de logodnă. Fiecare viitor soț vrea să-și surprindă persoana iubită cu o bijuterie simbol care rezistă și își păstrează strălucirea, trimițând tacit un gând despre dragostea și loialitatea lui sinceră și adevărată. 

În prezent, există pe piață o gamă variată de inele de aur cu diamant, ce impresionează prin estetica lor deosebită și nivelul înalt de durabilitate pe care îl prezintă. 

Însă, pentru a se alege diamantul potrivit, este necesar ca înainte de achiziție, cumpărătorul să acorde o importanță maximă celor 4 C: Color, Carat, Clarity, Cut.

Care este semnificația celor 4 C?

1. Cut (tăietura)

Unul dintre indicatorii de apreciere a diamantelor constă chiar în tipul de tăietură. Prin prisma tăieturii se poate stabili nivelul de strălucire al bijuteriei.

2. Clarity (Claritatea)

În realitate, 95% dintre diamantele care sunt găsite în mod natural nu sunt pure. Prin urmare, specialiștii folosesc anumite standarde de calitate pentru a putea să evalueze corespunzător aceste pietre. În privința clarității, etaloanele de calitate după care sunt apreciate diamantele sunt următoarele:

  • I 1-2-3 – nivel ridicat de incluziuni, ele fiind evidente;
  • SI 1-2 – imperfecțiunile sunt vizibile cu o lupă de 10X;
  • VS 1-2 – imperfecțiunile nu se pot vedea deloc cu ochiul liber, însă se pot observa printr-o lupă de 10X;
  • VVS-2 – imperfecțiunile sunt din ce în ce mai greu de remarcat printr-o lupă de 10X;
  • FL – standardul de claritate atins este maxim, neffind regăsită nicio imperfecțiune.

3. Color (Culoarea)

În ceea ce privește nuanțele, diamantul are puterea de a reflecta lumina într-o multitudine de culori, ele fiind clasificate după anumite scale de clasificare. În contextul realizării bijuteriilor, diamantele în nuanțe aproape incolore sunt cele mai folosite.

4. Caratul

Acesta este unitatea de măsură prin care se identifică greutatea pietrelor prețioase. Cele mai costisitoare pietre prețioase se dovedesc a fi cele care au caratajul cât mai mare.  De reținut că acest standard cunoscut al diamantelor nu trebuie să fie încurcat cu nivelul de puritate al metalelor prețioase, stabilit în funcție de carate.

Având în vedere toate informațiile menționate anterior în articol, este necesar ca fiecare cumpărător să acorde o atenție sporită celor patru standarde ale diamantelor, pentru a alege un diamant cu un nivel ridicat de puritate, claritate și calitate.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!