Atunci cand vrei sa iti cumperi un cuptor profesional pentru pizza, este important sa te asiguri ca acesta raspunde tuturor cerintelor tale, iar primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa determini tipul de cuptor de care ai nevoie.

Cuptor pentru pizza electric

Un cuptor pentru pizza electric ofera cel mai bun control al temperaturii, care asigura si o coacere unifroma a aluatului. Un astfel de cuptor electric pentru pizza poate fi pe vatra sau rotativ. De asemenea, poti gasi si cuptoare cu tunel. Astfel de cuptoare pot avea panou electronic sau digital, camere de coacere si o capacitate pentru 4 pizza sau pentru mai multe, in functie de cat de mult se gateste in pizzeria ta. 

Cuptorul de pizza pe gaz

Cuptorul de pizza pe gaz este cunoscut pentru faptul ca va asigura coacerea uniforma a aluatului dar si pentru modul in care intensifica toate aromele, mai ales in momentul in care ai diferite tipurid e carne in compozitie. Cuptoarele pe gaz pot sa fie cu vastra, cu tunel sau rotative si au spatiu variat in functie de produsul pe care il achizitionezi. 

Ce este un cuptor cu tunel?

Un cuptor cu tunel nu are nevoie de verificarea produselor atunci cand sunt coapte. Este suficient sa fie setata o temperatura corecta si o viteza buna a benzii conveioare si dupa 3 sau 4 minute pizza va fi gata.

Ce este cuptorul rotativ?

Cuptoarele rotative au de obicei doua viteze de rotatie, una pentru a fi incarcate si alta pentru coacere. Multe dintre ele vin si cu panou de control electronic, iar capacitatea este cuprinsa intre 3 si 14 pizza, tinand cont de diametrul uneia dintre ele si de dimensiunile cuptorului.

O alta varianta de cuptor care si-a pierdut mult din popularitate este cel pe lemne. De obicei intensifica gustul tuturor ingredientelor, insa este mult mai greu de gestionat si necesita atentie mai mare la manevrare astfel incat pizza sa nu se arda. In plus, este important ca cineva sa fie in permanenta langa el pentru a evita eventualele probleme ce pot sa apara.