Ferestrele cu tâmplărie din aluminiu fac acum parte dintre preferatele proprietarilor de locuințe, clădiri de birouri și ale constructorilor. Dacă sunteți atras de acest tip e tâmplărie, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre ferestrele de aluminiu.

Ferestrele din aluminiu au multe avantaje și beneficii de oferit, atât din punct de vedere al stilului, cât și al performanțelor – nu este de mirare atunci că au devenit o alegere atât de populară în ​​rândul constructorilor în ultima vreme.

Poate cel mai notabil dintre beneficiile ferestrelor din aluminiu este faptul că acestea nu necesită întreținere. De asemenea, au o longevitate fantastică și te poți aștepta să reziste până la 40 de ani, ceea ce le face o investiție excelentă pe termen lung. Dar beneficiile nu se termină aici – oferă, de asemenea, o eficiență termică mare.

Dacă vă gândiți la ferestrele din aluminiu pentru casa dvs., luați în considerare faptul că stilul ferestrelor are un impact uriaș asupra aspectului general al locuinței, deci merită să petreceți timp luând în considerare toate opțiunile disponibile atunci când alegeți ferestrele din aluminiu. Va trebui să vă hotărâți în legătură cu tipul de geam pe care îl doriți, stilul tâmplăriei, culoarea, finisajul etc.

Sunt mai bune ferestrele din aluminiu decât cele din PVC?

Când vine vorba de ferestrele din aluminiu față de ferestrele din PVC, cele din urmă sunt cu siguranță opțiunea mai ieftină, costând cu aproximativ 20% mai puțin decât cele din aluminiu.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de calitate, longevitate și estetică, ferestrele cu tamplarie aluminiu tind să conducă în top. De asemenea, trebuie să luați în considerare valoarea pe care ferestrele din aluminiu de înaltă calitate o poate da locuinței voastre, precum și nivelul de eficiență termică.

În comparație cu ferestrele din PVC, cele din aluminiu:

 • Nu se vor deforma sau și nu se vor îndoi în timp
 • Tind să reziste mai mult
 • Nu au nevoie de întreținere 
 • Nu se decolorează
 • Dau plus valoare clădirii
 • Vor îmbunătăți aspectul clădirii
 • Oferă o eficiență termică mai bună

Ferestre din aluminiu vs ferestre din lemn

Ferestrele din aluminiu tind să fie, în general, mai accesibile decât ferestrele din lemn de esență tare, în special cele care sunt personalizate și sunt complet finisate. Cu toate acestea, când vine vorba de ferestrele din lemn de esență moale, aluminiul costă mai mult.

Avantajele ferestrelor din aluminiu față de cele din lemn:

 • Un aspect mai contemporan
 • Nu au nevoie de șlefuire sau vopsire ulterioară
 • Dacă este îngrijit corespunzător, aluminiul poate rezista la fel de mult ca lemnul
 • Nu există risc de putrezire sau rupere

Ferestrele din aluminiu oferă o izolație fantastică și mențin căldura în interiorul casei pentru perioade lungi de timp, făcându-le foarte eficiente din punct de vedere energetic.