Ai nevoie de niște dispozitive reglaj debit bune pentru sistemul de ventilație? La TC Romania  Crown Cool găseșți clapete antiretur pentru tubulatura circulară sau rectangulară, clapete reglaj tip IRIS. 

Măsurarea și reglarea fluxului de aer pentru un confort maxim în bucătărie

O bucătărie HoReCa va conține cantități semnificative de poluanți din aer (particule diverse, fum și grăsimi). Arderea gazelor pentru gătit pot genera, de asemenea, tot soiul de noxe periculoase pentru angajați, mai ales monoxid de carbon. 

Sistemul de ventilație va ajuta la reducerea contaminării și îmbunătățește activitatea în bucătăria restaurantului. Nu există încă nicio modalitate cunoscută prin care un sistem de ventilație actual să fie în stare să elimine toate condițiile negative dintr-un restaurant aglomerat, dar o ventilație eficientă va menține cu siguranță bucătăria și zonele de preparare a alimentelor mult mai confortabile pentru personal.

Echilibrarea fluxului de aer este de obicei consumatoare de timp și costisitoare atunci când porniți -un sistem de ventilație.

Dispozitivele de aer reglează performanța sistemelor de ventilație și aer condiționat. O modificare a fluxului de aer proaspăt, ținând cont de sarcina termică a fiecărei încăperi, permite o economie solidă a resurselor sistemului și reduce consumul de energie. 

Clapetele de reglaj debit aer cu lamele opozabile sunt completate de o serie de dispozitive cu arc. Acțiunea arcurilor este similară cu acțiunea diafragmei – presiunea în creștere comprimă arcul, ceea ce reduce secțiunea clapetei (debitul). Rezistența crește, scăzând presiunea în aval de supapă. O scădere a presiunii în amonte de supapă determină o reacție inversă.

Unele modele de clapete reglaj  permit fixarea clapetelor într-o poziție intermediară, ceea ce promite un control relativ ușor al debitului. 

Clapetee de reglaj tip IRIS promit o reglare lină a schimbului de aer în fiecare cameră. Datorită designului unic al supapelor fluture, debitul de aer poate fi măsurat și controlat într-un singur dispozitiv și cu un singur proces, furnizând o cantitate echilibrată de aer în încăpere. Rezultatul este un microclimat constant confortabil.

Avantajele clapetelor de reglaj tip IRIS:

  • nivel scăzut de zgomot în conducte;
  • instalare simplă;
  • echilibrare excelentă a debitului de aer, datorită unității de măsurare și control;
  • reglare simplă și rapidă a debitului fără a fi nevoie de dispozitive suplimentare;
  • măsurare precisă a debitului de aer;
  • reglabil manual folosind o pârghie sau automat datorită versiunii cu servomotor;
  • design care permite accesul ușor pentru curățare.

Clapetele convenționale măresc viteza aerului de-a lungul pereților conductelor, generând mult zgomot. Datorită închiderii lentilelor clapetelor de accelerație IRIS, suprimarea nu provoacă turbulențe și zgomot în conducte. 

Acest lucru permite debite sau presiune mai mari decât supapele fluture standard, fără zgomot în instalație. Aceasta este o mare simplificare și economic, deoarece nu este nevoie să folosiți elemente suplimentare de izolare fonică. Atenuarea adecvată a zgomotului este posibilă prin instalarea corectă a supapelor de accelerație în sistemul de ventilație.

Un sistem de ventilație bun crește productivitatea în bucătăria profesională

În momentul în care se instalează sisteme de ventilație în sectorul HoReCa, se pot distinge două obiective principale: confortul vizitatorilor unității și microclimatul de lucru în bucătăria localului.

Sistemul de ventilație la unitățile de alimentație publică are o serie de caracteristici specifice. De exemplu, un număr mare de sisteme de evacuare. Pe lângă hotele din hol și hotele de la băi, există hote tehnologice care asigura extracția aerului din zona de bucătărie, precum și din încăperile auxiliare și utilitare.

Apelează la specialiști și instalează-ți în local un sistem de ventilație cât mai bun. Rezultatele acestui demers se vor vedea în scurtă vreme!