In calitate de analist de afaceri, esti independent de un anumit domeniu de expertiza. Sarcina ta este sa identifici problemele, sa gasesti solutii si sa comunici procesele de implementare necesare. Insotirea proceselor de schimbare, masurarea si optimizarea succesului fac, de asemenea, parte din domeniul tau de activitate. 

Pe scurt, esti antrenorul de fitness pentru companii, dar pentru a deveni un astfel expert, ai nevoie de un curs Business Analyst. Un analist de business incearca sa coordoneze diverse departamente din companie, in asa fel incat, eficienta proceselor interne si externe sa poata fi crescuta. 

Activitatea este intersectoriala, dar este cu siguranta imbunatatita de calificari speciale. Piata muncii ofera perspective bune pentru analistii specializati in evaluarea datelor, imbunatatirea experientei clientilor si planificarea resurselor. O conditie prealabila este intotdeauna o cunoastere larga a metodelor, plus calificari de varf in detaliu. Analistii de afaceri sunt in prezent ceruti in comertul online, servicii de consultanta si tehnologie, logistica, case de sistem, furnizori de servicii financiare si in stiintele vietii.

Care sunt sarcinile si activitatile unui Business Analyst?

Un analist de afaceri are o mare varietate de sarcini intr-o lume a muncii in schimbare. El este interfata dintre management, IT, HR, productie si serviciul clienti. Cerintele sunt mari si includ cunostinte de baza de prelucrare a datelor, abilitati lingvistice si de comunicare, dar si capacitatea de a forma, gestiona sau coordona echipe si proiecte daca este necesar. Sarcinile analistului de afaceri includ bilantul situatiei, delimitarea clara a problemelor si apoi elaborarea strategiilor de solutionare – luand in considerare punctul de vedere, problemele si dorintele tuturor partilor interesate. 

Ce abilitati hard si soft ar trebui sa aduca cu el un Business Analyst?

In primul rand pentru a deveni un astfel de expert ai nevoie de un curs Business Analyst. Una dintre competentele pe care trebuie sa le aiba un analist de afaceri este capacitatea de a analiza rapid si sistematic situatii si medii noi. 

Pentru a face acest lucru, trebuie sa stapanesti metodologiile de analiza si solutionare a problemelor indiferent de cerintele specifice industriei, dar in acelasi timp sa fii familiarizat cu piata respectiva, mediul de afaceri al companiei si tehnologiile relevante. Cu bune abilitati lingvistice, un bun Business Analyst deschide domenii de responsabilitate intr-un mediu economic global.

Pe langa competentele tehnice, este necesar un grad ridicat de abilitati soft pentru post si acestea includ abilitati de comunicare si lucru in echipa, simtul responsabilitatii si calitati de conducere, cunostinte metodice si industriale, cunostinte de baza ale tehnologiilor relevante, calitati de lider, abilitati de comunicare si lucru in echipa, simt de responsabilitate si credibilitate, responsabilitate personala si automotivare, competenta lingvistica. 

Analistii de afaceri examineaza procesele dintr-o companie, precum si factorii externi de influenta, care sunt importanti pentru progresul economic al acesteia. Pe baza acestui lucru, ei dezvolta cele mai bune solutii de afaceri. Urmariti obiectivul de a optimiza competitivitatea, de a creste calitatea si de a utiliza eficient resursele, personalul, capitalul, produsul si pozitia pe piata, urmand un curs Business Analyst.