Pentru a detecta camerele spion, se pot folosi detectoare camere profesionale. Aceste detectoare de camere sunt cea mai simpla si mai eficienta metoda pentru a descoperi daca in interior exista camere spion.

Cum se folosesc corect detectoarele

Dar inainte de a incepe, este bine sa se opreasca si sa se deconecteze toate dispozitivele care trimit semnale radio, inclusiv aparate de bucatarie, monitoare pentru copii, routere, modemuri, televizoare si asa mai departe. Aceste dispozitive pot afecta rezultatul detectarii.

Se porneste dispozitivul si se face o verificare a camerei cu atentie. De obicei, detectoarele vor emite un bip cand detecteaza un semnal, oferind o indicatie sonora cand detectorul este in apropierea unei potentiale camere.

Detectorul de camere ascunse RF preia doar un fel de frecventa. In cazul in care camerele de securitate ascunse si alte erori utilizeaza mai multe frecvente care se schimba rapid, este posibil ca detectorul sa nu detecteze prezenta camerelor spion ascunse. Vestea buna este ca spionii nu ar putea instala camere ascunse cu semnale de retea frecvente complexe, deoarece acest tip de camera spion ascunse sunt mult mai scumpe.

Verificarea in spatele obiectelor de mobilier

Camerele ascunse pot fi montate in oglinzi, in vestiare sau in spatele obiectelor de mobilier. Acestea ar fi primele locuri in care pot fi gasite si trebuie cautate cu foarte mare atentie pentru a evita eventualele probleme.

Cei care planuiesc sa stea intr-un anumit loc pentru o perioada lunga sau au nevoie de un loc privat pentru evenimente foarte importante, pot lua in calcul angajarea unui tehnician profesionist, care  este cea mai fiabila modalitate de a scapa de camerele ascunse.

Poate costa mai mult decat alte metode, dar aceasta metoda economisi multa energie si poate oferi mai multa liniste. Un tehnician calificat are echipamentul profesional pentru a gasi camere ascunse, cu fir sau fara fir. In plus, tehnicianul a fost instruit sa gaseasca astfel de camere ascunse. El stie foarte bine ce lucruri sa verifice sau in ce locuri sa caute.

Camerele ascunse sunt mereu actualizate si nu se poate prezice niciodata in ce vor fi deghizate. Cei care banuiesc ca ar putea fi monitorizati, dar nu gasiti nimic neobisnuit, este recomandat sa solicitate ajutor de la echipele de profesionisti in cazul in care confidentialitatea  este compromisa.