Exista brazi de Craciun pentru toate gusturile, de exemplu brad de Craciun artificial din plastic ieftin PVC, sau de lux din PE cu zapada artificiala, sau cu LED-uri sau lanturi usoare, chiar si cu zapada cazuta.  Cu sau fara decoratiuni, mai mult sau mai putin asemanatoare cu un brad natural, iata toate sfaturile noastre pentru alegerea unui frumos brad artificial.

Cei mai comuni brazi de Craciun artificiali

Compus practic dintr-o structura metalica acoperita cu ace din PVC, pomul artificial este alegerea principala pentru cei care doresc un rezultat rapid si placut din punct de vedere estetic. Cu toate acestea, BraziCraciun.net, un magazin online specializat pe vanzare de brad de crăciun artificial, mentioneaza ca este important sa o alegeti in functie de gusturi, de locul in care va fi plasat si de atmosfera pe care va trebui sa o creeze.

Brad de craciun artificial vesnic verde care nu da gres niciodata

Seamana cu bradul sau molidul caucazian natural gasit in paduri. Este ideal pentru un decor cu culorile traditionale de Craciun. Impodobit cu un pop de rosu si verde cu accente aurii, este modelul perfect care te duce inapoi in copilarie.

Brad verde cu fulgi de zapada: atmosfera de iarna

La fel ca bradul verde din plastic, acesta este, de asemenea, conceput pentru un decor cu culorile tipice de Craciun, deoarece capetele ramurilor sunt albe, care amintesc de un brad inzapezit. Exista, de asemenea, brazi care imita un copac acoperit cu roua de dimineata sau creeaza un efect de mat, pentru a da sufrageriei senzatia unui adevarat brad.

Brad negru, rosu sau colorat: bradul modern

Acesti brazi de craciun artificiali sunt in intregime colorate in negru, rosu, albastru sau roz. Diferit de bradul traditional tipic, isi gaseste totusi locul in casele mobilate in stil modern. Ideal cu decoratiuni argintii sau aurii, acest brad la moda merge totusi bine cu multe culori si ofera o atmosfera foarte chic, fara a renunta la spiritul sarbatorilor.

Molid decorat

Foarte practic pentru persoanele cu mobilitate redusa care se lupta sa atarne steaua pe varful molidului, copacul decorat este, asa cum indica si numele, deja decorat in pachet. Exista in diferite culori si cu diverse decoratiuni, asa ca trebuie doar sa-l deschizi si atat! Lanturile usoare si globurile de Craciun vor fi apoi agatate intr-o clipita. Economisirea de timp va fi deci considerabila

De la bradul artificial iluminat la cel de design

Pentru a obtine un aspect deosebit de craciun, poti folosi un brad de Craciun cu LED-uri integrate, un pom de Craciun verde sau un brad artificial de Craciun decorat, avand  becuri LED intermitente integrate, fie fibra optica. Clasica beteala si globurile rosii pot completa decorul.

Pom de Craciun cu zapada

Completat cu ghirlande usoare si globuri stralucitoare, acest brad artificial este un adevarat punct de atractie pentru cei mici. O mica suflanta sufla fulgii (bile de polistiren) pe varful bradului si apoi sunt recuperati la baza intr-un recipient bizar care seamana cu o umbrela rasturnata. Aveti grija, deoarece bilele din polistiren pot ajunge in gura copiilor mici si tind sa se raspandeasca in salon.

Brad de Craciun artificial cu conuri de pin

Model la jumatatea distantei dintre bradul din plastic decorat si modelul clasic, este apreciat pentru conurile traditionale de pin agatate de capetele ramurilor. Argintiu sau auriu, infrumusetat cu o panglica rosie de Craciun pe fundul ramurilor verzi sau albe, ne aminteste ca magia Craciunului se afla in detaliile simplitatii.

Cele sase elemente cheie de verificat inainte de a cumpara un brad artificial de Craciun

 • Arborele nu trebuie sa-si piarda acele.
 • Pomul artificial trebuie sa aiba suficiente ramuri pentru a semana cat mai aproape de un molid natural.
 • Acele trebuie sa fie numeroase, pentru a nu ajunge la un brad prea slab, care nu are farmec.
 • Piciorul (suportul) trebuie sa fie suficient de solid pentru a evita sa ridici copacul de pe sol in fiecare dimineata sau sa ai un copac care seamana cu turnul din Pisa.
 • Ramurile si crengutele trebuie sa fie suficient de puternice pentru a nu se indoi atunci cand asezati primul lant usor.
 • Bradul din plastic trebuie sa aiba un aspect plin, dens si armonios.
 • Luati in considerare faptul ca, pentru aceeasi gama de preturi, este posibil sa cumparati un molid artificial de calitate, dar de dimensiuni mai mici.

Cele 5 avantaje ale molidului artificial

 1. Nu pierde ace.
 2. Poate fi stocat cu usurinta in cutia originala prin simpla pliere a ramurilor in sus.
 3. Economic, deoarece cumparati o singura data.
 4. Exista numeroase modele si se adapteaza la toate decoratiunile.
 5. Usor de asamblat si demontat.

Dimensiunea unui brad artificial

Bradul artificial poate avea o inaltime de 60 cm pana la peste 5m, adaptandu-se la toate camerele.

 • 60 – 100cm: Pentru a fi asezate pe o piesa de mobilier
 • De la 100 la 180 cm: pentru a fi asezat pe podea in sufragerie / living
 • Peste 180 cm: pentru camere mai mari de 2,50 cm, ideale pentru holurile magazinelor, salile de receptie.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!