Printre multitudinea de produse pentru bebeluși există și mijloace de locomoție pe trei sau patru roți. Acestea sunt colorate în nuanțe vesele și au dispozitive diverse care scot tot soiul de sunete, unele mai plăcute decât altele. Anumite jucării de acest fel chiar pot să difuzeze în eter melodii întregi pe care cei mici le ascultă entuziasmați.

După ce prichindeii cresc puțin, cu siguranță vor primi în dar o trotinetă. Știți și voi că acestea sunt două jucării nelipsite din arsenalul celor mici: ursulețul de pluș și trotineta.

Dispozitive sonore de distracție și avertizare montate pe trotinete

În afară de roți și de faptul că micuții se pot deplasa cu ele prin casă sau pe afară, după caz, aceste trotinete mai au și ceva special: soneriile grozave pe care ei le pot acționa iar și iar, spre disperarea multor părinți și bunici.

S-ar putea crede că o trotinetă are un singur sunet. Nimic mai fals! Putem spune că o trotinetă pentru copii are atâtea sunete câte decid fabricanții de trotinete să aibă! Ba chiar mai multe, dacă ne gândim că în comerț se găsesc și sonerii (dispozitive de sunet) separate care se pot monta pe trotinete și chiar pe tricicletele și bicicletele pentru copii.

Aceste accesorii de scos sunete au elemente grafice atractive pentru cei mici. Unele s-au inspirat din popularul basm Frozen, altele din desenele animate mai vechi sau mai noi.

Soneria detașabilă are o clemă de plastic, astfel încât să poată fi atașat la volanul sau pe ghidonul vehiculului pentru copii.

În medie au patru tipuri de avertizări sonore, dar unele dintre ele imită chiar și sunetele scoase de animalele și păsările domestice și sălbatice.

Orice copil și-ar dori ca să meargă cu o trotinetă care nechează precum un ponei sau un unicorn din lumea zânelor, să străbată curtea casei în sunete de lătrături spre marea mirare a cățelului familiei sau să cotcodăcească precum o cloșcă ce își cheamă puii zburdalnici.

Există chiar și trotinete care în mișcare pot ca să înceapă să fredoneze gama muzicală ori o melodie din desenul animat preferat de cel mic.

O sonerie de avertizare dotată cu o clemă universală din plastic se va potrivi cu ușurință unei trotinete sau biciclete. Imaginea lui Mickey Mouse va face mai atractiv din punctul de vedere al decorării vehiculul sportiv al copilului.

În loc de concluzie:

O trotinetă pentru copii este cea mai simplă formă de transport pe care un copil o poate stăpâni. Este foarte simplu de folosit după ce micuțul deja merge, dar beneficiile sale sunt evidente. Cu ajutorul unei trotinete pentru copii, acesta învață ca să își  păstreze echilibrul. Părinții ar trebui să se gândească să cumpere un astfel de vehicul pentru bebelușul lor după ce a împlinit un an, deoarece de la această vârstă el poate începe să conducă trotineta în siguranță pe cont propriu sau cu ajutorul adulților. 

Toți producătorii pentru această vârstă oferă inclusiv vehicule cu trei roți care au scaun și volan. Modelele din plastic sunt foarte rezistente, prețul lor este foarte mic, în plus, sunt ușoare, ceea ce este important pentru un copil foarte mic.