Vânzătorii de bere la halbă au fost întotdeauna interesați de răspunsul cel mai bun la întrebarea: “Cum să-mi cresc vânzările?”

Răspunsul este extrem de simplu: cu ajutorul unei coloane sau un turn de bere!

Ce vor iubitorii de bere artizanală?

Imaginează-ți că ești un client. Vine weekendul și vrei să ieși cu prietenii la o bere. Acum întrebarea este unde și de ce ai merge într-un anume loc? Un amic de-al tău sau chiar tu însuți zice: “Hai să mergem la locul X pentru că…”:

 • găsim acolo bere artizanală de calitate, un soi de bere pe care nu îl găsim în altă parte;
 • este produsă de o fabrică de bere locală;
 • este proaspătă, nu ca berea îmbuteliată la pet;
 • este nepasteurizată și nefiltrată;
 • are o aromă la care nu te-ai aștepta de la o bere;
 • se servește într-o halbă sau un pahar cu un design aparte;
 • este oferit de un berar prietenos care chiar știe ce vinde și ne poate povesti istoria berii respective.

Înțelegi acum elementele prin care te poți diferenția de concurență?

Astfel, oferi potențialului client argumente pentru care ar trebui să-ți aleagă sediul. Cu cât mai multe oportunități de vizitare le prezinți, cu atât mai mulți consumatori de bere îți vor trece pragul unității și îți vor aduce un profit suplimentar.  

Și nu uita un ultim argument: berea artizanală oferă mai multe motive pentru clienți pentru a-ți vizita localul mai des și pentru a cumpăra mai multă bere.

În chip similar se întâmplă și dacă este vorba de turiști. Mai ales străinii vor să încerce o bere locală de foarte bună calitate. Atunci nu îi mai interesează prețul, distanța și timpul petrecut în berăria respectivă. Vor merge acolo pentru că au aflat de la alți amici sau de pe net că ar trebui să testeze o bere cu un gust deosebit. 

Renunță la soluția ușoară de a oferi clienților bere îmbuteliată pe care o pot cumpăra de la orice colț de stradă ori supermarket! Așa nu ieși în niciun fel în evidență din mulțime! De ce să nu vrei mai degrabă să te remarci pentru ceva anume? De ce să nu rămâi vreme îndelungată în mintea clientului? De ce să pierzi șansa de a-ți crește numărul de clienți, pe unii chiar să îi fidelizezi în așa măsură încât să devină chiar ambasadori gratuiți ai afacerii tale cu bere artizanală? Totul este la îndemâna ta. De ce să nu devii memorabil, să fii măcar cu un pas înaintea celorlalți? Acționează inteligent și lucrurile se vor întâmpla așa cum vrei!

Coloana de bere (turnul de bere) este elementul central al oricărui restaurant sau berărie.

Ea este aceea care trezește un mare interes din partea potențialilor cumpărători și poate deveni pe viitor „cartea de vizită” a unității tale.

Pentru mulți berari, demersul principal și cel mai consumator de timp atunci când deschizi o unitate angajată în vânzarea de bere este alegerea competentă a unei coloane de bere sau a unui turn de bere potrivit/ă pentru interiorul localului tău. Stabilește cu atenție atât la numărul de băuturi îmbuteliate, cât și la tipul de echipamente instalate pe acesta: antispumante, robinete de bere, medalioane ce conține diverse informații despre brand.

Coloanele de bere (turnurile) sunt proiectate cu una la 4 sau chiar mai multe ieșiri pentru sortimentele de băutură. Ele vin în forme diferite, culori, dimensiuni, iluminatul cu leduri și din diverse materiale precum: lemn, ceramică, materiale plastice, inox, cupru etc.

Principalele criterii pentru alegerea unei coloane de bere sunt:

 • Turnurile (coloanele) din plastic sunt mai potrivite mai degrabă pentru băuturi dulci precum limonada, mai puțin pentru berea de calitate.
 • Coloanele ceramice sunt de multe ori idealul despre cum ar trebui să arate o coloană de bere. Astfel de coloane sunt mai ușor și mai convenabile de marcat, revopsit etc. 
 • Coloanele de bere din lemn sunt mai predispuse la coroziune din cauza sensibilității la umiditate și sunt mult mai greu de aplicat pe corpul lor etichete publicitare sau autocolante. 
 • Coloanele de bere (turnurile de bere) din metal (cupru, mai ales) sunt clasice în materie de coloane! Sunt foarte ușor de personalizat, de a lipi pe ele etichete promoționale. 

TC Romania Crown Cool oferă spre vânzare coloane de bere calitative, cu un design atractiv. Intră pe tcromania.com să le vezi chiar acum!

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!