Atunci cand masina nu porneste, una dintre primele intrebari pe care le au soferii este daca bateria mai are viata sau nu. Fie ca i-a trecut perioada de viata, fie ca nu a fost utilizata si intretinuta corect sau poate un consumator uitat i-a consumat toata energia, aceasta poate avea nevoie de un impuls, dar cu ajutorul unui redresor auto, pentru a putea porni din nou motorul.

Pentru a putea stii cum sa reactioneze atunci cand motorul masinii nu porneste si chiar pentru a preveni astfel de situatii, in continuare sunt prezentate principalele cauze care pot duce la defectarea sau descarcarea acumulatorului auto: 

Trecerea perioadei de viata a bateriei

Una dintre cauzele pentru care se intampla adesea ca motorul masinii sa nu porneasca este imbatranirea bateriei auto. In general, aceste acumulatoare au o durata de viata de aproximativ 4 ani, insa aceasta poate scadea considerabil, pana la 2 ani, daca bateria nu este intretinuta corect. 

De asemenea, calitatea bateriei si potrivirea acesteia la motorul pentru care este folosita au si ele un rol important in reducerea duratei de viata. De aceea, pentru a putea laege bateria autor pentru autovehiculul pe care il conduc, soferii ar trebui sa apeleze la distribuitori autorizati, cum este si magazinul online Vrum Auto

Sulfatarea 

Pe de alta parte, o alta problema cu care se confrunta adesea bateriile auto este sulfatarea, adica toate placile din interiorul bateriei sunt acoperite cu sulfat de plumb. Descarcarea bateriei este una dintre cauzele care pot duce la aparitia acestei probleme. 

Bateria nu se mentine incarcata 

Situatiile in care bateriile auto se epuizeaza rapid sunt intalnite destul de frecvent, unele dintre principalele motive in acest caz fiind nivelul si compozitia substantei electrolitice din interiorul bateriei. 

Oxidarea bornelor

Totodata, soferii se pot confrunta adesea si cu oxidarea bornelor bateriei auto. Acestea pot duce la o crestere de tensiunei si imposibilitatea ca demarorul sa se poata roti. Daca nu sunt luate masuri la timp, tot sistemul electric se poate deteriora. 

Prin urmare, verificarea periodica a autovehiculului este o buna metoda de a preveni astfel de situatii.