5 filme pentru a depasi o zi proasta

Deconectarea dupa o zi obositoare nu este usoara. Pentru a realiza acest lucru, un film bun poate fi un ajutor excelent. Iata selectia noastra de cinci filme pentru a va relaxa.

Ce este necesar pentru a uita o zi proasta? La nivel cinefil, trei ingrediente: divertisment, tensiune si distractie.

Acum, tensiunea la care ne referim are mai mult de-a face cu un scenariu cu care vrei sa te conectezi pana la capat, care te agata fara efort si nu te lasa sa te gandesti la altceva, in timp ce creierul tau se deconecteaza de problemele zilei.

Cele mai bune filme pentru a depasi o zi proasta

Iti oferim o lista de 5 filme cu o mare varietate de teme, de la cea mai naiva si superficiala pana la cele mai absorbante, thrillere mai mult sau mai putin cunoscute. Daca aceste filme selectate nu sunt pe placul tau, vezi lista completa de filme pe Foxi, si alege filmul favorit dintr-o varietate de genuri: thriller, comedie, dragoste, turcesti, coreene…

1. Coyote Ugly

Filmul perfect pentru a urmari o poveste cu efort minim si confort maxim. Are „raul banalitatii”, dar pentru a ne permite sa deconectam uneori acel rau este un „dar”.

Coyote Ugly supravietuieste artistic din anumite motive. Muzica, vise, frici de scena care sunt depasite si un bar care isi duce clientela la „limita”.

Nu se remarca prin nivelul intelectual, este oarecum sexist acum si este plin de clisee. In ciuda tuturor, este rezolvat foarte bine estetic. Povestea se concentreaza pe viata tinerei Violet Sanford, in varsta de 21 de ani, care lucreaza la o pizzerie dintr-un oras mic si are grija de tatal ei Bill (John Goodman).

Ea ia decizia de a merge la New York pentru a-si indeplini visul de a deveni compozitoare. Cu toate acestea, frica lui de scena si un jaf in apartamentul sau o fac sa intarzie momentul testului muzical.

2. Death on the Nile

Elegant, seducator, cu o fotografie impresionanta si o enigma pe malul Nilului, acest film a avut probleme serioase la lansare. Pandemia, descoperirea canibalismului lui Armie Hammer sau pozitiile politice ale lui Gal Gadot fata de Israel, au cauzat multe probleme.

Cu toate acestea, spre norocul tuturor, acest film distractiv a iesit la iveala. Are echilibrul perfect de banalitate, mister si divertisment pentru a fi inclus printre cele mai bune filme de recuperat dintr-o zi proasta. Ritmul din Death on the Nile nu este perfect, dar misterul plin de vedete de la Hollywood si o multime de rasturnari de situatie distractive compenseaza.

3. Suicide Squad

Daca nu iti plac filmele cu supereroi, trebuie doar sa incerci acesta. Bucuria haotica a universului DC face ceva unic in acest film: majoritatea filmelor cu supereroi incearca sa construiasca un univers, acesta il sfasie. Si de aceea atrage orice tip de spectator.

Povestea incepe in Belle Reve, inchisoarea cu cea mai mare rata a mortalitatii din SUA, unde sunt inchisi cei mai rai infractori. 

Raucatorii alesi sunt Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin si carismatica Harley Quinn. Ei trebuie sa mearga pe insula indepartata Corto Maltese, dupa ce guvernul lor este rasturnat de un regim anti-american.

Echipa are sarcina de a distruge laboratorul din era nazista Jotunheim, care gazduieste experimentul secret „Proiectul Starfish”. 

4. Jaws

Nu numai ca ar trebui inclus pe lista celor mai bune filme pentru a depasi o zi proasta, ci si pe lista celor mai bune filme din istoria cinematografiei. Jaws este genul de film pe care il putem viziona iar si iar fara sa ne saturam de el.

Daca ai nevoie sa te deconectezi, nimic ca Jaws pentru a te scufunda in magia cinematografiei. Acest film are un sentiment judicios de teroare care l-a facut sa ramana un reper in arta de a oferi senzatii tari.

5. Backup

Daca esti interesat sa te bucuri de un thriller spaniol rafinat, aceasta este optiunea. Desi previzibil, uneori, Backup are destule rasturnari pentru a te tine captivat pana cand adevarul este dezvaluit.

CEO-ul de succes Adrian Doria (Mario Casas) are totul: o sotie frumoasa, un nou copil si o companie de tehnologie. El risca sa piarda totul dupa ce este descoperit intr-o camera de hotel inchisa cu cadavrul iubitei sau mort (Barbara Lennie).