Combina este un utilaj mecanizat care se folosește la recoltă și alte munci agricole. Se folosește mai ales pentru cultura cerealelor. Motorul său este din ce în ce mai mult dotat cu instrumente sau accesorii care îi măresc performanța. Înainte de a aborda întrebarea unde se pot găsi piese de schimb combine iată câteva aspecte esențiale de care să ții cont.

Pentru exploatările agricole, combinele sunt utilaje agricole indispensabile, mai ales în perioada recoltei. Și după recoltă, în perioada toamnei, este foarte important ca acestea să intre în revizie să se vadă care sunt piesele ce trebuie să fie înlocuite. Este un lucru destul de dficil mai ales dacă stai la țară sau la o fermă mai izolată. Din fericire însă, există magazinele online specializate cu vânzarea de piese de schimb. 

Sarcinile unei combine agricole și ale unor tipuri de piese de schimb

O mașină agricolă în funcțiune de la începutul secolului al XX-lea, sarcina principală a combinei de recoltat este de a recolta cerealele și derivatele acestora. Pentru a-și îndeplini sarcinile, o combină de recoltat este condusă de un mecanism automat. Acest sistem este un set de instrumente care formează piese, care permit funcționarea mașinii. Deosebim astfel câteva seturi mari de piese pentru combine agricole. 

• Sistemul de tăiere, ale cărui componente sunt bara de tăiere, divizoarele, bobina, ridicătorii etc.

• Sistemul de treierat, ale cărui componente sunt treieratorul, , concavul, bătătorul de paie;

• Sistemul de separare și curățare, care constă din agitatoare, sabotul de curățare și masa de cereale;

• Și un sistem de stocare.

Acest set de sisteme care asigură funcționarea combinei de recoltat este întărit de elemente foarte importante în mecanica unei combine. Este cazul tocătorului de paie, distribuitorului de paie și altor piese. Acestea depind de spicele recoltate.

Piesele unor combine și evoluția tehnologică.

Evoluția tehnologiei a dotat combinele sau utilajele agricole cu motoare sau piese din ce în ce mai performante. Este și cazul separatorului rotativ. 

O altă revoluție tehnologică este introducerea de captatori în funcționarea combinelor. Aceștia au rolul de a transmite sitemului de stocare toate datele cu prvirie la toate semințele sau cerealele care sunt tratate de mașină.

Unde poți găsi piese de schimb pentru combine?

pe Internet, poți găsi cea mai variată gamă de piese de schimb pentru combine, clasate în funcție de fabricanți. Clienții pot să obțină un deviz gratuit online, asistență tehnologică, dar și garanție după vânzare. 

Cumpărarea pieselor de schimb online este cel mai bun lucru pe care ai putea să îl faci, deoarece faci economii de timp. Livrarea unei piese de schimb va fi cea mai rapidă și dacă alegi un site cu promoții, poate te poți bucura și de unele reduceri sau livrare gratuită. 

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!