În afacerile moderne, cerințele în ceea ce privește Securitatea și Sănătatea în Muncă (SSM) sunt cele mai importante preocupări pentru companii. Legislația europeană și orientările guvernamentale stricte presupun ca firmele să fie extrem de prudente în acest domeniu, iar instruirea SSM este esențială în acest sens, motiv pentru care au apărut inclusiv aplicații de servicii SSM.

Cu toate acestea, companiile trebuie să știe că instruirea în domeniul Securității și Sănătății în Muncă nu este doar ceva ce sunt obligate să facă, ci și ceva benefic pentru afacerea lor. Întreprinderile mari și mici beneficiază de o serie de avantaje din calificarea angajaților lor în aceste domenii de expertiză.

Iată câteva dintre beneficiile cheie care decurg din instruirea angajaților în domeniul Securității și Sănătății în Muncă:

1. Crește gradul de conștientizare a angajaților

Indiferent în ce industrie lucrați, de la construcții până la finanțe, fiecare loc de muncă are pericolele sale. Aceste pericole sunt adesea lucruri pe care s-ar putea să nu le considerați periculoase decât dacă ați avut o pregătire adecvată.

Știați, de exemplu, că cablurile electrice pot reprezenta un pericol de declanșare al unui accident, riscând să te împiedici de ele? Sau depozitarea la înălțimea incorectă a cutiilor grele cu dosare ar putea duce la o vătămare a spatelui, care va duce la probleme pe tot parcursul vieții?

În acest context, instruirea SSM a angajaților este de neprețuit pentru a-i educa pe membrii echipei dvs. asupra diferitelor pericole la locul de muncă și cum să le gestioneze. O bună instruire privind Securitatea și Sănătatea în Muncă va acoperi pericolele la locul de muncă, cum să le identifice, cum să le abordeze și , în primul rând, cum să evite aceste pericole care apar.

Instruirea specifică industriei în care activează firma dvs. este deosebit de utilă, deoarece aceasta va acoperi pericolele specifice comune tipului dvs. de loc de muncă.

2. Reduce accidentele și accidentările

Acest lucru poate părea evident, dar unul dintre beneficiile cheie ale instruirii angajaților în domeniul Securității și Sănătății în Muncă este că va reduce numărul de incidente la locul de muncă și probabil și în afara locului de muncă. Incidentele la locul de muncă pot varia de la boli și răni minore la accidente și situații care pun viața în pericol.

Instructajul SSM nu este garantat pentru a elimina 100% toate incidentele, dar vă va pune echipa în cea mai bună poziție pentru a le evita și va reduce accidentele și bolile la un nivel minim. Prin urmare, este în interesul angajaților dvs., precum și al afacerii dvs., să oferiți instruire cuprinzătoare și de înaltă calitate în domeniul Securității și Sănătății în Muncă.

3. Vă va ajuta să vă păstrați cei mai buni angajați

Una dintre cele mai mari lupte cu care se confruntă întreprinderile în general este să își păstreze angajații care formează o echipă performantă. Găsirea, angajarea și formarea de angajați excelenți este extrem de costisitoare pentru organizații, deci este important să faceți tot ce puteți pentru a vă păstra forța de muncă de calitate!