Sectorul agricol, pilonul esențial în activitatea Carmistin, subliniază Iustin Paraschiv. Peste 30% din cele 8000 ha de teren sunt dedicate agriculturii bio

În universul complex al afacerilor, succesul și strategiile de creștere ale unei companii sunt adesea legate de sectoarele esențiale care stau la baza funcționării sale. Pentru Carmistin, un actor de frunte în sectorul agroalimentar din România, departamentul de agricultură a devenit coloana vertebrală a prosperității sale.

Având o influență marcantă în industria agroalimentară, Carmistin a investit considerabil în expansiunea sectorului său agricol. Administrând peste 8000 de hectare, firma se mândrește cu o infrastructură agricolă remarcabilă. Un aspect cheie care diferențiază această afacere este devotamentul său categoric pentru agricultura durabilă și ecologică.

Sectorul agricol al Carmistin nu este numai un segment al afacerii, ci fundamentul pe care se clădește angajamentul companiei pentru produse de calitate superioară, inovație, durabilitate și performanță în industria agroalimentară.

Departamentul nostru agricol este ‘sufletul’ întregii noastre organizații!” afirmă Iustin Paraschiv, CEO-ul Carmistin.

Pentru Carmistin, agricultura nu este doar un domeniu de activitate, ci un element esențial al identității sale corporative. Aceasta constituie ‘sufletul’ sau ‘pilonul central’ care îi îndeamnă spre excelență.

Iustin Paraschiv, CEO-ul Carmistin, declară că departamentul agricol este nucleul care alimentează întreaga companie. Această viziune ambițioasă se bazează pe înțelegerea profundă a lui Paraschiv privind rolul vital al agriculturii în lanțul valoric al producției de alimente.

Antreprenorul subliniază că pentru a furniza produse de înaltă calitate, fiecare etapă a procesului trebuie monitorizată cu atenție, începând cu sursa materiilor prime. Astfel, departamentul agricol nu este doar o sursă de materii prime, ci și un centru de inovație și excelență. Prin aceasta, Carmistin controlează direct lanțul său de aprovizionare, influențând astfel semnificativ calitatea și siguranța produselor sale.

Sub conducerea inspirată și vizionară a lui Iustin Paraschiv, acest sector dezvoltă practici agricole de avangardă, aplicând cele mai stricte standarde de calitate și tehnologii de ultimă oră.

Cultivăm 8000 ha, dintre care peste 30% sunt dedicate agriculturii bio„, declară antreprenorul Iustin Paraschiv

În prezent, Carmistin gestionează terenuri agricole vaste, acoperind o suprafață totală de 8.000 de hectare, situate în principal în Diculești, județul Vâlcea, și Baba Ana, județul Prahova. Această alegere strategică de amplasare în sudul României le oferă acces la soluri de calitate superioară, facilitând astfel dezvoltarea culturilor primare precum grâul, porumbul, rapița și lucerna.

Mai mult, Carmistin a făcut un pas decisiv spre un viitor mai sănătos și sustenabil prin dedicarea a peste 30% din cele 8.000 de hectare pentru agricultura ecologică. Tranziția către agricultura ecologică nu reflectă doar un angajament față de sănătatea consumatorilor și mediu, ci și o modalitate de a stabili noi standarde în industrie.

Carmistin este în avangarda evoluției agricole, promovând cu tărie agricultura ecologică și producția alimentară responsabilă. Într-o societate tot mai preocupată de calitatea și proveniența produselor alimentare, această abordare este crucială pentru viitorul industriei agroalimentare românești. Fiecare produs bio reprezintă o dovadă a eforturilor neîncetate ale companiei de a opera mai eficient, sănătos și responsabil.

Compania abordează agricultura cu o perspectivă largă, investind într-o varietate de cereale, pentru a răspunde nevoilor locale, dar și pentru a sprijini sectorul agricol românesc. Se cultivă atât cereale destinate consumului, cât și semințe cerealiere. Cerealele de consum sunt folosite în alimentația animalelor și sunt integrate în amestecurile de furaje, întreaga producție fiind utilizată intern.

Culturile cerealiere pentru semințe constituie o altă parte importantă a portofoliului agricol al Carmistin. Aceste terenuri sunt cultivate pentru recoltarea semințelor. După ce necesitățile interne sunt satisfăcute, semințele sunt distribuite altor companii agricole pentru a fi folosite în înființarea de noi culturi. Carmistin transformă cele mai bune ingrediente la Fabrica de Nutrețuri Combinate din localitatea Băbeni.

Recoltele de pe terenurile extinse ale Carmistin sunt procesate la Fabrica de Nutrețuri Combinate, unde se desfășoară un proces meticulos de producere a hranei pentru animale

 Aici, fiecare ingredient este selectat cu atenție pentru a asigura nutriția optimă a animalelor.

Cu o strategie ce inspiră eficiență și gândire strategică, Grupul Carmistin asigură aprovizionarea constantă de materii prime pentru fabricarea furajelor destinate fermelor pe care le gestionează.

Cu o capacitate de producție de 45 de tone de furaje pe oră, Carmistin a dezvoltat o infrastructură de producție cu posibilități extinse. Această capacitate le permite să producă suficiente furaje pentru animalele de la fermele proprii.

Această metodă eficientă subliniază angajamentul Carmistin de a furniza nutrețuri de cea mai înaltă calitate pentru animalele pe care le crește. Dispunând de resurse adecvate și o infrastructură solidă, Carmistin garantează siguranța alimentară și sustenabilitatea pentru viitorul agriculturii românești.

În concluzie, prin toate acțiunile sale, Carmistin demonstrează angajamentul său pentru produse de excelență, inovație și responsabilitate în industria agroalimentară românească, modelând un viitor sănătos și durabil.