Copiii au un sistem digestiv extrem de sensibil, fapt pentru care parintii trebuie intotdeauna sa investeasca in produse de calitate, astfel incat sa ii poata oferi celui mic cele mai bune mese. In ceea ce priveste calitatea hranii, este important ca acesta sa contina intotdeauna o cantitate considerabila de nutrienti, vitamine si minerale, pentru ca cel mic sa se poata dezvolta armonios, iar sanatatea lui sa se mentina in parametrii optimi pentru o lunga perioada de timp. Mai mult, diferite afectiuni, cauzate de alimentatia necorespunzatoare pot fi prevenite cu succes.

In cazul in care parintii doresc sa creeze copilului un meniu sanatos, trebuie sa ia in calcul urmatoarele aspecte.

Gemurile sunt intotdeauna cele mai bune dulciuri

Printre cele mai bune si sanatoase dulciuri se numara inclusiv sortimentul de gem de aronia, care are o aroma unica si delicioasa. Acest produs contine doar ingrediente naturale, fara aditivi si alte componente toxice, ce pot constitui un potential pericol pentru sanatatea celor mici. Mai mult, produsul are un gust dulce, extrem de placut, fapt pentru care acest gem va deveni in scurt timp preferatul celor mici.

Produsul prezinta o textura unica, fina si extrem de moale, fiind perfect inclusiv pentru copiii foarte mici. Nu este nevoie sa fie mestecat si poate fi inghitit foarte usor. Asadar, administrarea unei cantitati mici de gem, in locul clasicelor dulciuri poate fi cea mai buna solutie, mai ales in cazul copiilor foarte pofticiosi. In acest mod, cei mici se pot bucura de gustari sanatoase.

De altfel, gemul poate fi consumat inclusiv de catre adulti. Deoarece prezinta o paleta aromatica extrem de complexa, acesta poate fi combinat cu diferite alte alimente, pentru a putea crea o gustare dulce si placuta, pentru parinti.

Sucurile naturale sunt cele mai hranitoare

Nu este indicat ca parintii sa le ofere propriilor copii sucuri din comert, din cauza faptului ca acestea contin o cantitate enorma de zahar. Este cunoscut faptul ca mult prea mult zahar poate avea un impact negativ asupra sanatatii celor mici. In cazul in care se doreste sa se opteze pentru alimentatia sanatoasa la copii, sucurile naturale nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic.

In cazul in care se doreste ca cei mici sa se bucure de o bautura racoritoare, care sa aiba si un gust placut, precum si o aroma unica, este recomandat ca parintii sa produca sucuri naturale, direct acasa, dintr-o gama larga de fructe. In acest mod, copiii vor putea beneficia de o gama larga de nutrienti si vitamine, consumand doar sucurile preferate.

Legumele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copiilor

Pentru ca organismul sa poata functiona in parametrii optimi, este recomandat ca cei mici sa consume zilnic legume. In acest mod, vor putea primi o cantitate mare de nutrienti, fier, calciu si magneziu, direct din legumele pe care le consuma. Mai mult, o alimentatie bogata in astfel de nutrienti ajuta la buna dezvoltare a copilului si va mentine greutatea normala a acestuia. Astfel, diferite probleme de sanatate, precum obezitatea sau anorexia, nu vor mai aparea la varste fragede.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!