Microfoanele spion, omniprezente astăzi

Trăim acum o perioadă extrem de interesantă, demnă de cele mai renumite romane SF, în care, cu ajutorul tehnologiei aflate la îndemâna oricui, oricine poate să asculte sau să filmeze discret o altă persoană, fără ca aceasta din urmă să bănuiască ceva.

Microfoane spy miniaturale de ultimă generație, la un click distanță

Sunt pe piață, mai ales în ofertele firmelor ce au magazine de vânzare online, o mulțime de modele de microfoane de spionaj utile sau prioritar cu funcție de amuzament.

Dacă ne gândim un pic cu seriozitate la acest lucru, s-ar putea ca lucrurile să nu mai fie totuși chiar atât de distractive, dar aceasta este situația și lucrurile nu vor fi mai bune pe viitor. Din contră, putem spune.

Unii ar putea spune, desigur, că depinde foarte mult și de poziția în care te afli: de ascultat sau de ascultător. Posibil. Dar cine îi garantează aceluia ce folosește o aparatură discretă de înregistrare audio, spre exemplu, că nu e la rândul său ținta unei operațiuni de spionaj asemănătoare?

Se întâlnesc în practică tot mai mult de cazuri de soți care se suspectează unul pe altul (cu sau fără motiv) și care ajung la concluzia în final că mai bine se despărțeau din timp, în mod civilizat, în loc ca să își facă zile amare reciproc, cât și propriilor lor persoane.

Ideea este că acum orice persoană poate să așeze fără mare efort și fără a fi detectat, un microfon spion miniatural într-o mașină, la birou sau chiar acasă.

Ele pot ca să fie camuflate în obiecte total insignifiante, foarte des întâlnite oriunde. Un pix, o cană, un breloc de chei, o ramă de ochelari, un stick USB, un micuț ursuleț de pluș, un ceas de birou sau un ceas de mână, un ac de cravată, sunt o mulțime de lucruri unde se poate ascunde fără probleme un microfon de spionaj.

Un astfel de dispozitiv de ultimă generație funcționează cu o baterie la fel de redusă ca dimensiuni, dar care are o capacitate suficient de mare pentru ca să se realizeze o înregistrare de înaltă fidelitate de ore întregi.

Pentru economisirea energiei furnizate de baterie, microfonul respectiv este proiectat ca să funcționeze doar când este activat de sunetele din zonă.

De ce ai putea ca să fii înregistrat fără să ai habar?

Cel mai des, se folosesc microfoane spion în afaceri. Uneori colegii de birou se pretează la acest lucru, partenerii de afaceri sau concurenții cu care te lupți în același sector de activitate.

Unii o fac pentru a vinde mai departe secrete ale business-ului tău, ideile tale, informații prețioase despre proiectele tale viitoare de afaceri etc.

Mulți găsesc că un microfon de spionaj este folositor și dacă vor să afle dacă partenerul/partenera îl înșelă. Totuși, în ultima vreme, preferă să folosească pentru asta camere spy, dacă și situația permite obținerea de înregistrări video, nu doar audio.

Uneori, poți ca să fii înregistrat fără permisiunea ta și dacă ești trainer și susții o prezentare. Chiar dacă ai solicitat ca să nu se realizeze înregistrări, mulți nu respectă acest lucru. Nu este chiar așa de grav, dar poate să îți diminueze vânzările, dacă tu însuți înregistrezi respectivul curs, conferință, cu scopul de a o comercializa ulterior pe post de fișier audio doritorilor care nu au asistat în mod fizic la evenimentul respectiv.

Și dacă ești profesor la facultate, poți să ai parte de cazuri în care studenții să te înregistreze fără a îți cere permisiunea, pentru a nu mai sta atenți la ceea ce spui în cadrul orelor și să poată naviga în liniște, pe Facebook, Instagram sau YouTube.