Operatia de rinoplastie este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai dificile interventii chirurgicale plastic. Este important nu numai sa schimbi forma nasului si sa ii oferi dimensiunea sau forma dorita, ci si sa nu se perturbe respiratia nazala. Prin urmare, o astfel de operatie ar trebui facuta numai de un specialist cu experienta, care si-a dovedit deja eficienta, asa cum este Dr. Panturu. 

Operatia de rinoplastie poate fi efectuata atat in forma deschisa cat si inchisa. Accesul deschis presupune o incizie a pielii din exterior, care in final va fi aproape invizibila. Cu acces inchis, interventia chirurgicala se efectueaza din partea laterala a mucoasei nazale (prin nari) fara incizii externe si nu lasa urme deloc. Rinoplastia inchisa este considerata mai complexa si necesita abilitati speciale ale chirurgului plastician.

Tipul de acces se determina direct la consultatie si depinde de multi factori: forma nasului, caracteristicile structurii acestuia si rezultatul final dorit. Operatia de rinoplastie, pentru corectarea marimii sau formei nasului se realizeaza sub anestezie locala sau sub anestezie generala. 

Alegerea anesteziei este afectata de complexitatea interventiei chirurgicale si de durata operatiei propuse. In orice caz, pacientul nu simte durere si nu simte niciun disconfort. Rinoplastia este o interventie chirurgicala serioasa, care necesita nu doar abordarea profesionala a medicului plastician, ci si responsabilitatea pacientului in perioada de reabilitare. Perioada postoperatorie este nedureroasa. Doar in primele zile, unele neplaceri pentru pacient sunt tampoanele, care ingreuneaza respiratia pe nas.

Desigur, operatia de rinoplastie este un pas serios in viata unei persoane care vrea sa-si schimbe forma nasului si, in acelasi timp, viata. Multe persoane sunt constiente de faptul ca, daca vreun defect, chiar si semnificativ al corpului poate fi „mascat” sau chiar transformat in virtuti cu ajutorul hainelor, atunci un nas urat este primul lucru caruia altii ii acorda atentie, atunci cand se uita la el. 

Si daca nasul este prea mare sau cocosat, atunci nu il poti ascunde in niciun fel. Un astfel de nas va strica intotdeauna aspectul si starea de spirit. Prin urmare, uneori trebuie sa te decizi asupra unei interventii chirurgicale si sa corectezi forma sau dimensiunea nasului, decat sa suferi toata viata, oftand de fiecare data cand te privesti in oglinda.