Cele mai importante motive pentru a vizita Turcia

Aflata atat in Europa cat si in Asia, Turcia este un amestec de culturi cu cate ceva pentru toata lumea. Are o coasta superba care se invecineaza cu Marea Mediterana, ruine istorice care rivalizeaza cu cele din Grecia si Italia, plus mancare delicioasa si localnici prietenosi. Pe Book Travel vei putea obtine pachete de vacanta impresionante pentru Turcia astfel incat sa te bucuri de un concediu fabulos.

Oamenii sunt prietenosi 

Turcii sunt unii dintre cei mai prietenosi si cu adevarat ospitalieri oameni din lume. Viziteaza orice magazin si sunt sanse sa ti se ofere mostre gratuite, ceai si conversatie fara nicio presiune de a cumpara.

Mergi catre Estul Turciei si aici vei fi cu adevarat uluit de prietenia si generozitatea localnicilor. Cu putini turisti straini aici, majoritatea nu vor vorbi engleza, dar vor dori totusi sa vorbeasca cu tine si, cel mai probabil, iti vor oferi ceai, mancare gratuita si, uneori, chiar si invitatia de a li te alatura la cina sau de a sta in casa lor.

Plajele sunt fabuloase

Situata la est de Grecia, la Marea Mediterana, nu ar trebui sa fie de mirare ca Turcia este perfecta pentru o vacanta la plaja. Coasta de sud, supranumita in mod adecvat Coasta Turcoaz, are nu numai plaje superbe insotite de ape calme turcoaz, ideale pentru inot, ci si ruine antice si o multime de oportunitati pentru activitati, de la drumetii la scufundari.

Una dintre cele mai bune plaje este Laguna Albastra din Oludeniz. Aici plaja se intinde pentru a crea o laguna naturala, cu o apa frumoasa si limpede, unde poti sa te distrezi cu caiacul. Pentru a vedea cu adevarat Laguna Albastra in cea mai buna forma, te poti plimba cu parapanta peste ea. Aceasta este una dintre cele mai populare activitati de facut in Oludeniz.

Daca esti in cautarea unui oras dragut pe litoral pentru a petrece ceva timp, atunci nu cauta mai departe de Kas (pronuntat „Kash”). Situat la jumatatea Coastei Turcoaz, are o atmosfera racoroasa, cu strazi pietruite marginite de cafenele pline de viata, restaurante grozave pe malul marii si cateva baruri cool. 

In timp ce te afli in Kas, asigura-te ca faci o excursie cu barca pentru a vedea orasul subteran Kekova. Nu numai ca vei vedea zona Sunken City, dar te vei opri si in niste golfuri frumoase pentru inot si vei putea sa te plimbi prin satul istoric Simena, cunoscut pentru castelul sau bizantin si pentru inghetata de casa.