Indiferent de model și de evenimentul la care îi porți, pantofii pe care îi ai în garderobă trebuie să fie confortabili. Cât timp cât încălțămintea este confortabilă, nu îți provoacă răni sau bătături, te simți comod pe tot parcursul zilei.

Vrei să afli cum recunoști o pereche de încălțări comode? Ține cont de recomandările noastre, din articolul de mai jos!

Este confecționată din materiale de calitate

Încălțămintea comodă este compusă din materiale de calitate. În acest sens, se recomandă încălțămintea din piele, extrem de rezistentă, care se mulează perfect pe piciorul tău și îți oferă stabilitate.

Încălțămintea de calitate rezistă mai mult și se păstrează în stare perfectă ani de zile, fiind cel mai important atu al pielii naturale. Pe termen lung, nu vei mai avea nevoie de achiziții dese de pantofi, botine, cizme sau ghete, ceea ce implică o economie.

Încălțările din piele sunt mai sănătoase pentru picioarele tale! În cazul altor materiale sintetice, pot exista porțiuni toxice care provoacă alergii sau dăunează pielii picioarelor. În plus, pielea naturală oferă un confort sporit, se mulează după forma piciorului și se adaptează la conformația ta. Cu ajutorul încălțărilor din piele naturală, vei permite picioarelor să respire și aerului să circule corect în pantofi.

Nu au talpă sau tocuri exagerat de înalte

Oricât de frumoși ar fi pantofii cu toc înalt, nu sunt cele mai comode variante pe care le poți alege. Din punct de vedere al sănătății, corpul trebuie să fie întotdeauna centrat, iar pantofii cu toc înalt produc un dezechilibru la nivelul posturii.

Pentru a evita durerile de picioare, de spate, de gât sau de umeri, alege încălțăminte care nu are o talpă sau un toc exagerat de înalte. Optează pentru colecția Rieker, astfel încât să te bucuri de confort indiferent de eveniment și asortează încălțămintea corect, în funcție de stilul tău vestimentar.

Este flexibilă și ușoară

Încălțămintea comodă este ușoară și flexibilă, iar aceste criterii sunt esențiale la alegerea oricărei perechi de pantofi. Dacă ai în vedere achiziționarea unei perechi de pantofi sport pentru jogging sau alergare, pantofii trebuie să fie mai fermi, pentru a susține toată greutatea corpului.

Totodată, alege încălțămintea ușoară! Pantofii grei necesită mai mult efort și tind să fie mai puțin flexibili, ceea ce îngreunează mersul natural. Poartă pantofi din materiale ușoare, în care picioarele respiră ușor. Pantofii cu un toc mic și lat reprezintă soluția optimă, deoarece permit călcâielor să fie mai aproape de sol, ceea ce înseamnă un sprijin suplimentar pentru glezne. Desigur, cu cât este mai mare înclinația pantofului, cu atât vei pune mai multă presiune pe picioare.

Mărimea ți se potrivește

Încălțămintea confortabilă înseamnă pantofi aleși în mărimea care ți se potrivește de minune. Lasă deoparte încălțările cu un număr mai mare sau mai mic! Atunci când piciorul nu are stabilitate sau este strâns de pantofi, se creează o presiune suplimentară de fiecare dată când pășești.

Nu-ți provoacă bătături și îți țin piciorul ferm

Evită apariția bătăturilor sau a rănilor de la nivelul picioarelor! Pantofii prea largi pot duce la alunecarea picioarelor și la pierderea echilibrului. Pantofii trebuie să aibă și suficient spațiu pentru degete, în caz contrar vei avea dureri la nivelul membrelor.

Nu cumpăra nici pantofi înguști, care îți strâng degetele de la picioare sau modele prea rigide, a căror purtare duce la apariția bătăturilor în zona călcâiului.

Asortează încălțămintea confortabilă cu cele mai cool articole vestimentare din garderobă și bucură-te de cele mai moderne ținute, indiferent de evenimentul la care participi.