Timpul are mai mult de-a face cu investitiile financiare decat ne putem imagina la prima vedere.

Ce trebuie sa stii inainte de a juca pe bursa?

De exemplu, in ce orizont de timp sunt concentrate majoritatea investitiilor menite ca sa iti aduca profiturile scontate? Pe termen scurt, mediu sau lung? Cat timp petreci ingrijindu-ti investitiile? Ce ai facut pentru a imbunatati gestionarea timpului? Cum ti-ai folosit timpul?

Ambele intrebari sunt foarte pertinente si a avea raspunsurile te ajuta sa stii cum merg investitiile tale. Tocmai de aceea trebuie mai intai ca sa urmezi niste cursuri bursa de valori ca sa afli ABC-ul regulilor din lumea in care vrei sa intri ca trader.

Asa o sa afli si cat timp iti mai ramane pentru restul. Da, restul! Cat timp a mai ramas sa te bucuri de viata, sa citesti, sa calatoresti, sa-ti exersezi hobby-urile, sa socializezi cu oamenii dragi. Sa nu treaca viata pe langa tine, in timp ce tu te chinui sa te imbogatesti!

Timpul este cea mai pretioasa si mai rara resursa din lume, nu uita asta nici un moment asta. Daca timpul inseamna bani si reciproca e valabila: banii se fac in timp si cer sa iti aloci o perioada insemnata pentru a-i face (sau nu, pentru ca riscurile nu pot ca sa fie excluse!). 

A dresa timpul, a-l face sa te slujeasca, nu sa te stapaneasca, reprezinta categoric o arta. Si, din clipa in care invatam cum sa il imbunam, totul se va schimba in sens pozitiv in viata noastra. Chiar si in domeniul investitional.

Daca esti o persoana care se bazeaza doar pe un venit fix relativ sigur per unitatea de fix, relatia cu timpul si banii este foarte clara si directa. Asa cum zic finantistii: cu cat timpul de realizare a venitului (t) este mai mare, cu atat venitul final (fv) este mai mare.

In venitul variabil insa, chiar daca este posibila si utilizarea tehnicilor aducatoare de profit pe termen scurt, pentru investitorul rabdator, care nu are deficit de timp sau bani, termenul lung poate aduce randamente mult mai mari. In ambele variante insa, riscul exista, chiar daca poate fi minimizat prin strategii corect aplicate de catre cunoscatori.

Tu cum ti-ai echilibrat pana acum timpul intre cariera, investitii si viata personala?

Multi oameni ajung sa se concentreze mult prea mult (cuvantul este OBSEDANT) pe ceea ce vor schimba in portofoliul lor de actiuni. 

Se considera de obicei ca “a face bani” este posibil doar investind mult, inspirat si cat mai urgent cu putinta, ceea ce intr-o oarecare masura poate sa fie adevarat. Cu toate acestea, trebuie spus ferm ca orice investitor are nevoie de capital pentru a incepe si ca acesta trebuie sa creasca pana cand ajunge la un anumit nivel, asa incat sa se poata multiplica fulminant.

Desigur, aceasta nu este o regula generala, dar trebuie spus ca in practica s-a vazut ca o alocare mai eficienta a timpului de catre investitori poate aduce mai multe profituri decat ai putea crede. 

Fa acum niste cursuri Vestor si vei imblanzi timpul mai repede decat crezi!