Ochii sunt oglinda sufletului si partea corpului prin care sunt transmise cele mai multe emotii. Din acest motiv, persoanele care considera ca au mici defecte in zona pleoapelor nu ezita sa apeleze la blefaroplastie.
Lasarea pleoapelor odata cu varsta si aparitia ridurilor sau a pungilor fac ca o persoana sa para trista chiar si atunci cand se simte foarte bune. Acest lucru poate modifica foarte mult starea de spirit a unei persoane.
Ce se intampla inainte de blefaroplastie
Inainte de blefaroplastie trebuie efectuat un interviu intens cu pacientul sau pacienta, care sa includa istoricul medical si motivatia procedurii. Procedura, efectele secundare posibile si consecintele operatiei ar trebui discutate in detaliu cu pacientul, pentru ca acesta sa stie ce urmeaza sa se intample si la ce sa se astepte.
Este important ca inainte de operatie pacientul sa nu ia acid salicilic, somnifere si sa nu consume alcool timp de aproximativ 14 zile. Atat acidul acetilsalicilic, cat si alte analgezice intarzie coagularea sangelui si pot duce la o sangerare mai abundenta.
Fumatorii ar trebui sa stopeze sau macar sa diminueze consumul de nicotina cu patru saptamani inainte de procedura, pentru a nu pune in pericol vindecarea operatiei.
Procedura chirurgicala
Chirurgia pleoapelor este de obicei efectuata in regim ambulatoriu. Aceasta inseamna ca pacientul poate pleca acasa imediat dupa operatie. In mod normal, totul are loc sub anestezie locala. La cerere, totusi, poate fi administrat si un anestezic general. Pentru a obtine un rezultat simetric, pleoapele sunt masurate cu exactitate. In functie de problema, incepe operatia efectiva. Blefaroplastia elimina excesul de grasime de pe pleoape.
Blefaroplastia se poate face si in asociere cu o operatie de ridicare a sprancenelor. In timpul blefaroplastiei nu se vor corecta elementele specifice rasei – cum ar fi ochii oblici sau alte riduri foarte adanci de expresie.
Se elimina o mica parte a pleoapei, pentru a scoate tot tesutul adipos din zona. Ulterior, zona in care a avut loc interventia va fi cusuta.
La nivelul pleoapelor inferioare
Pentru a corecta zona inferioara, se va face o incizie sub pleoapa. Ulterior, excesul de grasime, care este cauza pungilor clasice cu care foarte multe persoane se trezesc peste noapte, este, de asemenea, eliminat. Pentru a elimina excesul de piele, trebuie facuta o a doua incizie. In unele cazuri, asa cum se intampla in cazul ridurilor adanci, de expresie, trebuie indepartata o mica parte din muschi pentru a obtine cele mai bune rezultate.
De asemenea, este posibila indepartarea grasimii si a tesutului muscular fara incizii externe vizibile, facand incizia pe interiorul pleoapelor, in asa-numitul sac conjunctival. Cu toate acestea, excesul de piele nu poate fi indepartat decat prin incizii externe.
Chirurgia pleoapelor poate fi, de asemenea, efectuata folosind tehnologii laser. Ridurile mici sunt atenuate cu laser. In ciuda faptului ca se spune despre tehnologia cu laser ca este de maxima finete, pielea trebuie apoi suturata. La final, rezultatul va fi aproape similar cu cel obtinut cu bisturiul, deci indiferent de metoda utilizata rezultatul final perfect este foarte important.