Câteva motive pentru a nu umple direct puiul pe care-l gătiți!

Nu mai are rost ca să mai discutăm despre avantajele cărnii de pui – este un fapt binecunoscut de multă vreme. Ea înlocuiește cu succes carnea de porc, mielul și, în parte, carnea de vită. Are o cantitate mică de calorii, conține suficiente proteine ​​și aminoacizi, fier, potasiu, fosfor, acid glutamic, uleiuri esențiale. Anumite substanțe dau puiului un miros atât de plăcut de pui, încât este imposibil de confundat cu altceva.

Există o mulțime de rețete de pui umplut. Iată însă o variantă mai puțin obișnuită de a-l prepara.

Sunt o mulțime de avantaje pentru a vă pregăti umplutura în afara păsării, iar motivele de siguranță sunt deasupra acestei liste. Umplutura fără efort și perfectă este – pentru unii bucătari – întotdeauna făcută într-un vas, mai degrabă decât în ​​pasărea de sărbătoare gătită la cuptor.

De ce să pregătești astfel puiul umplut?

1. Din motive de siguranță

Atunci când gătiți un pui întreg la cuptor este obligatoriu ca să setezi temperatura potrivită. Alte tipuri de carne pot fi rezista la diferite niveluri de căldură, dar carnea de pui are nevoie de niște cerințe speciale în acest sens.

Mai mult decât atât, după ce puiul este scos din cuptor, întins pe o folie, el are nevoie ca să fie lăsat să se odihnească timp de 25 – 30 de minute. 

Cu atât mai mult când se prepară un pui umplut La Provincia este foarte important să fie aleasă temperatura optimă care să permită să se și gătească umplutura. Sucurile din carne se absorb în umplutură, prin urmare, este necesar să atingeți acel grad de căldură care să fie în măsură a ucide orice bacterii potențial dăunătoare.

2. Un pui umplut gătit la cuptor e mai dificil de gătit decât unul simplu

Adesea, păsările umplute trebuie ca să stea mai mult timp în cuptor pentru a se coace și umplutura. Doar că asta face și ca puiul respectiv (carnea) să să se usuce, să fie prea gătit, lucru extrem de neplăcut mai ales când ne dorim ca preparatul să fie foarte fraged, apetisant.

3. Umplutura

Umpluturile specifice puilor gătiți la cuptor pasăre pot fi minunate, cu toate acestea este o adevărată loterie ca ele să fie cu adevărat reușite. 

Unul dintre avantajele pregătirii umpluturii tale în afara păsării este că poți să o contrololezi pe toate fazele de preparare.

O umplutura realizată în exteriorul puiului care se coace singură în cuptor va fi frumos caramelizată și crocantă, legumele pot rămâne fragede, ierburile proaspete vor fi încă strălucitoare și pline de aromă.

Pentru un plus de aromă se poate adăuga la umplutura pregătită în tigaie, pe aragaz, un pic din sucurile scurse în tava de gătire a puiului. Dacă veți face asta înainte de a aduce preparatul pe masă pentru a-l servi rezultatul va fi cu atât mai spectaculos.

4. Umpluturile pentru pui se pot găti în avans

Umpluturile pot fi preparate chiar și cu o zi în avans și păstrate în frigider. Se pot reîncălzi chiar în cuptor, pe raftul inferior, în momentul în care se introduce puiul întreg pentru a se coace.

5. Umplutura gătită separat este mai apetisantă vizual

O umplutură separată care însoțește pasărea permite luciului său ca să strălucească și poate fi un plus vizual excelent la masa de sărbători.