Desi veioza este un obiect de iluminat cu un design si un mod de utilizare foarte simplu, alegerea acesteia pentru dormitor, pentru living sau pentru birou se poate dovedi destul de dificila. Veiozele sunt adevarate bijuterii printre obiectele de iluminat: nu sunt piese de rezistenta, insa pot da farmec incaperilor, avand si o intrebuintare practica, si una estetica.

Alegerea unei veioze este influentata de mai multe criterii, de la calitatea materialelor si design, pana la tehnologia utilizata si pret. Magazinul online Bagno ofera clientilor posibilitatea de a investi in cele mai bune veioze – atat modele moderne, cat si vintage.

Cum alegi veioza potrivita pentru acasa?

Veioza nu este numai un obiect de iluminat practic, ci aceasta imbina utilul cu placutul. In functie de inaltime si de obiectele pe care sunt amplasate veiozele, exista veioze si lampadare.

Veiozele pot fi asezate pe masute si pe birouri, precum si pe noptiere si pe alte piese de mobilier, iar lampadarele sunt mult mai inalte si se asaza direct pe podea. Lampadarele ilumineaza o suprafata destul de mare din camera, in timp ce veiozele lumineaza numai o anumita suprafata, de obicei mai mica.

Veiozele se vor dovedi foarte utile pentru cei care citesc seara si nu doresc sa ii deranjeze pe vecinii de camera, dar si pentru cei care au un mic birou amplasat in dormitor sau in living, unde se documenteaza, isi fac temele, termina proiectele incepute la birou sau desfasoara orice alta activitate pentru care au nevoie de lumina.

Veioza se alege in functie de dimensiuni. Veiozele trebuie sa se incadreze perfect in spatiu si sa nu fie disproportionate in comparatie cu celelalte elemente din zona.

De asemenea, functionalitatea veiozei este importanta. Cumparatorul trebuie sa isi raspunda la unele intrebari, printre care si in ce scop vor folosi veiozele – pentru iluminat sau pentru ambianta. Oricare ar fi raspunsul, specialistii ii sfatuiesc pe cumparatori sa aleaga o veioza care combina cele doua nevoi.

Stilul veiozei trebuie sa se potriveasca cu stilul de amenajare al camerei. Piesele vintage se potrivesc in camere amenajate in acest sens, veiozele retro se potrivesc in camerele amenajate in acest mod. Veiozele clasice se potrivesc in camerele in care mobilierul ales este in ton clasic, traditional, in timp ce veiozele moderne se potrivesc mai degraba in camerele amenajate modern.

Abajurul, culoarea si materialul – criterii importante pentru alegerea veiozei potrivite

Pe langa faptul ca in alegerea veiozei se va tine cont de stil, cumparatorii trebuie sa aiba in vedere si culorile din camera respectiva. Veioza trebuie sa se asorteze cu covorul, cu canapeaua si cu draperiile, astfel incat camera sa arate ca un intreg.

Pentru a fi una dintre piesele de rezistenta din camera, veioza poate avea culori foarte puternice. Abajurul veiozei trebuie sa se potriveasca foarte bine cu baza veiozei sau lampadarului, atat din punctul de vedere al formei, cat si al culorilor.

Materialele folosite pentru veioza sau pentru lampadar trebuie sa fie de calitate, rezistente si aspectuoase. Oferta magazinului online EGLO include veioze cu preturi incepand de la cateva zeci de lei pana la cateva sute de lei, modele traditionale, clasice si vintage, in functie de preferintele si de posibilitatile cumparatorilor.