Nu e nicio plăcere să plătești o datorie veche către o firmă de colectare, recunoaște cinstit. Dacă față de creditorul inițial ți se părea corect ca să o faci, față de o asemenea persoană juridică terță, total necunoscută, nu prea te trage inima, așa-i? 

Explicația psihologică este aceea că produsul/serviciul legat de vechea datorie este deja istorie, dar ești legat cumva de acela ce ți l-a furnizat ca de un amic, iar acum ai senzația că ți se scot bani cu forța din buzunar sau de pe card în condițiile în care ai fost trădat (vândut). Din nefericire, o legătură cu firma de colectare chiar ai: DATORIA pe care nu ai plătit-o la vreme!

Kruk Romania – o firmă colectoare de datorii diferită 

E omenesc ca să intri în fibrilație când primești notificarea de la Kruk Romania că de-acum înainte urmează ca să discuți doar cu ei legat de datoria ta neplătită la vreme.

Dar chiar de aici rezultă primul beneficiu pe care îl poți avea dintr-o astfel de situație ingrată:

  • Poți să negociezi cu ei modul de plată al datoriei respective (total sau sub formă de rate lunare având un cuantum suportabil pentru tine).

Dacă vei plăti mai rapid datoria, chiar dacă nu ai făcut asta în trecut la timpul potrivit (din motive obiective ori subiective), acum poți să îți iei piatra asta de pe suflet și astfel:

  • Poți să scapi de un element foarte stresant care te bloca în viața ta cotidiană, chiar dacă nu erai pe deplin conștient de asta.

După ce vei plăti debitul respectiv, nimeni nu te va mai stresa cu scrisori, e-mailuri, telefoane care să-ți facă inima să bată accelerat, precum a unui pitpalac prins în laț.

Dacă îți vei stinge datoriile restante, vei putea chiar ajunge ca să îți recapeți echilibrul financiar. Având în spate experiența neplăcută de a fi datornic:

  • Vei avea mai mare grijă de-acum când, cum, de unde, pentru ce și în ce cuantum vei face pe viitor datorii. Vei învăța din greșeli și vei acționa așa încât să nu mai ajungi în postura de datornic către un creditor sau o firmă de colectare credite.

Spre deosebire de alte firme de colectare datorii care se poartă de multe ori asemeni unor recuperatori duri, făcând acrobații riscante la limita legii, Kruk Romania respectă cu strictețe legislația națională în domeniu și încearcă să fie cât mai prietenoasă, mai empatică în relația  de business pe care o are cu clienții săi. 

  • Ajutorul oferit de Kruk Romania acelor persoane care au datorii pe care societatea amintită le-a preluat se manifestă concret pe mai multe planuri:

sprijin psihologic, constând în ascultarea cu empatie a problemelor specifice pe care fiecare dintre clienți le are (lucru extrem de important, în condițiile în care de regulă debitorii sunt blamați și ocoliți de către cei apropiați de parcă ar fi bolnavi de coronavirus!);

sprijin de specialitate prin întocmirea unui plan de eșalonare al ratelor rezultate din împărțirea datoriei în părți mai reduse de achitat lunar (spre deosebire de executorul judecătoresc unde tot debitul restant trebuie achitat dintr-o dată);

încurajarea clienților buni platnici prin acordarea unor bonificații la anumite intervale de timp pe parcursul derulării respectivului contract de plată a datoriei (puncte pentru achiziția de produse de la firmele partenere);

educarea financiară de bază a datornicilor, în așa fel încât aceștia să poată ca să se reechilibreze financiar.

S-ar putea să simți că ai pierdut bătălia dacă plătești o datorie după ce ai rezistat luni sau ani, dar pe termen lung o să vezi că este mai bine pentru bugetul tău. Achitarea unei datorii chiar și în ceasul al 25-lea este un lucru bun și pentru psihic, atunci când o faci pe cale amiabilă!