Dacă conducem un mic punct gastronomic și pregătim meniul pentru doar pentru un număr mic de clienți, poate părea că la început avem nevoie doar de echipamente de bucătărie de bază, nu foarte diferite de aparatele de uz casnic.

Dar, dacă este vorba de închirierea unui spațiu mai mare sau începerea unei activități de catering cu perspective reale de dezvoltare, nu ne vom putea descurca fără echipamente mai specializate. Un bun exemplu în acest sens este suplimentarea tigăilor tradiționale cu una dintre versatilele tigăi basculante, echipamente a căror popularitate este în creștere și la noi în țară. 

Ce este o tigaie basculantă (echipament HoReCa denumit și tigaie înclinabilă)? 

Tigaia basculantă (înclinabilă) arată foarte diferit față de strămoșul de acasă al tigăii, trebuie să recunoaștem cinstit. În afară de capacitatea sa mult mai mare (criteriul esențial ce stă la baza achiziției sale), se distinge prin proprietatea inedită de a se înclina, fapt indicat chiar din denumire.

Datorită acestei funcționalități, este posibilă utilizarea cu ușurință a acestui echipament gastronomic spectaculos (atât în ​​ceea ce privește pregătirea alimentelor, cât și spălarea ulterioară a utilajului HoReCa în cauză), chiar și de către persoanele care nu au o forță fizică prea mare.

Astfel, dacă avem persoanele de vârstă mai avansată care încă lucrează în bucătăria unității noastre HoReCa, vor putea, fără să solicite ajutor, să golească în siguranță tigaia de mâncarea pregătită, de excesul de grăsime sau de apă printr-o simplă apăsare a mânerului său, la versiunile foarte moderne, a unui buton. 

Tigaia basculantă: moft sau necesitate? 

Tigăile înclinabile sunt dispozitive culinare foarte utile, nimic de contestat, dar ele nu vor funcționa la fel de bine în orice bucătărie profesională. Fluxul de comenzi privind un anumit preparat contează mai mult decât orice.

După cum am precizat inițial, dacă suntem în postura de a conduce un punct gastronomic în care servim mâncăruri pentru cel puțin câteva zeci de oameni în același timp, o astfel de tigaie va funcționa incomparabil mai bine, decât versiunea sa tradițională.

Mai ales atunci când ne așteptăm la o cerere semnificativ crescută pentru mâncărurile noastre la anumite ore, ceea ce este normal atunci când fluxul de consumatori e foarte mare, de exemplu dacă vorbim de o cantină (angajații sau studenții au de obicei ore fixe de prânz) sau când luăm, multe comenzi de catering pentru un anume preparat pe un schimb.

Dacă, pe de altă parte, numărul comenzilor din restaurantul nostru rămâne stabil și relativ scăzut, atunci putem lua în considerare să rămânem cu tigăile obișnuite.

Cu toate acestea, odată cu planurile de creștere a numărului de clienți, să ne amintim despre posibilitatea de a comanda un astfel de dispozitiv în viitor. Merită să ne gândim mai ales că timpul petrecut prăjind și fierbând diverse feluri de mâncare folosind tigăi tradiționale de capacitate mică vor costa bani (profit mai scăzut).

Prin urmare, e un must have să luăm măsuri pentru a reduce costurile de producție în bucătăria profesională, ceea ce se va traduce într-un beneficiu mai mare și pe cale de consecință mai multe fonduri în buget pe care le putem folosi spre a ne extinde afacerea. 

Ce tigaie înclinabilă ar fi bine să alegi pentru unitatea ta HoReCa? 

Atunci când alegem o tigaie înclinabilă pentru compania noastră, ar trebui să fim atenți la două aspecte:

tipul de energie pe care trebuie să-l furnizăm tigăii basculante (gaz, energie electrică);

eficiența (productivitatea) acesteia.

Când vine vorba de probleme de conectare, tigaia electrică este cea mai populară și mai ușor de instalat.

Tigăile electrice permit reglarea confortabilă și precisă a temperaturii (intervalul tipic este de 50-275/300 grade Celsius) și au mecanisme de siguranță performante, precum ar fi termostatele cu resetare manuală, oferind în același timp o eficiență considerabilă. Dacă nevoile din bucătărie sunt mai mari, există și modele cu funcționalități mai avansate: de exemplu, tigaia electrică basculantă ce oferă golire mult mai rapidă și mai convenabilă.

Cu toate acestea, atunci când există facil acces la gaz în incintă, o tigaie basculantă cu gaz poate fi mult mai economică în utilizarea de zi cu zi.

Găsești tigăi oscilante de calitate la TC Romania Crown Cool. Intră pe tcromania.com să vezi oferta și să o alegi de acolo pe aceea potrivită pentru business-ul tău!

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!