Oriunde ne uitam in jurul nostru avem deseuri. Indiferent ca e vorba de o firma mare, de o fabrica, sau de firme mici, spitale, unitati de alimentatie, toate produc deseuri diverse care sunt stranse in anumite locuri.

Cu timpul volumul lor e prea mare si spatiul de depozitare va deveni cu siguranta insuficient. Pentru a proteja si mediul inconjurator, si a avea o colectare mai eficienta a deseurilor putem folosi o presa de balotat deseuri.

Asa cum ii spune si numele presa formeaza baloti din anumite cantitati de deseori introduse in interiorul ei. Totul e automat, dureaza foarte putin, volumul deseurilor e redus si cu 90%, presele sunt verticale sau orizontale, au mai multe camere, capacitati diferite si balotarea este o operatiune eficienta de fiecare data.

Balotii obtinuti incap bine pe un europalet, sunt dimensionati corespunzator cand ies din presa de balotat deseuri, materialele elastice sunt compactate rapid si in siguranta datorita sistemului de ghidare care reduce revenirea elastica, balotii sunt evacuati printr-un sistem complet si bine dimensionat.

Modelele mai mici sunt excelente pentru garaj, magazine mici sau spitale, birouri, in doar 20 de secunde ai balotul si il poti depozita fara probleme oriunde doresti. Prin utilizarea preselor se reduce frecventa de colectare a deseurilor, balotii sunt manipulati cu ajutorul carucioarelor speciale furnizate de producatori si comercianti, designul modular asigurand o compactare si balotare excelente.

Cheltuielile de transport sunt reduse cu pana la 75%, incarcarea deseurilor e foarte rapida, toate materialele din care sunt facute presele sunt rezistente la uzura si la coroziune, nu au elemente care se deterioreaza rapid odata cu trecerea timpului.

Cu presele de balotat deseuri cantitatile de deseuri colectate vor fi mai simplu de depozitat, nu vom avea nevoie de spatii foarte mari pentru depozitarea temporara a acestora, in prese se pot pune orice tip de deseuri, balotarea facandu-se in functie de materialul din care sunt realizate.